2021. június 4., péntek

bonyolult...

 bonyolultabb gondolatmenet teljes feltárására, végigvitelére már képtelen vagyok - azaz fáradt...

lányommal zajló viták alkalmával pl, amiket jobbára rövidre zárok: hagyjuk... mindig ellenvéleménye van, s csak most jöttem rá, hogy ebben (is) mennyire hasonlít az én kérlelhetetlen régebbi önmagamra (ami nagyon távol esik a mostanitól)

irtam már, hogy a cél előtt leállok mindig, az utolsó lépést sosem teszem meg, (sőt, újabban már talán az előttieket sem)

tán ez is ezért van...

de most rájöttem arra, hogy a legutolsó lépést eleve nem is tehetjük meg! Mert az (még vagy tán örökre!) TITOK!

***

nincs mert nem is lehet VÉGSŐ IGAZSÁG!

10 megjegyzés:

  1. P.G.Azért van meg olyan része az eletednek, amiről
    az utóbbi években nem beszéltél. Milyen vitákra
    celzol a lányoddal kapcsolatban? Gondolom ez irodalmi kritika? És mi az oka annak, hogy a kérlelhetetlenseg megtört?
    Én ezt nem így látom veled kapcsolatban, hiszen e
    Semmilyen ellenvéleményt nem tursz meg magad körül.
    Azt, hogy le állsz az utolsó lépés előtt, ezt sem tudom mire célzol pontosan, amiben le állsz, vagy leallitod magad, ott a legfontosabb, hogyha az írásaidat publikálni akartad, es ez volt az eredeti cel, akkor azt eleve elobb kellett volna tended, vagy elkezdened.
    Hiszen most vegulis a regi naplodat, a jegyzetfuzeteidet most csak atmasolod a komputerre.
    Ha ez valoban igy all, akkor a regi irasokat ujra feltenni pontosan ellened szolgal.
    Ahelyett, hogy a gondolatmeneteidet egyenes es vinne a cel fele, akkor ujra es ujra vissza kanyarodsz valami miatt, ahetekkel, honapokkal, evekkel.
    Vagyis nem uj gondolatmenetet mutatsz elore a cel fele, hanem visszamenoleg egy helyben topogsz.
    Szerintem, ez az, amivel sajat magadat szabotalod a vegso lepes elott.
    Ujra csak szerintem, eloszor el kellene dont ended, hogy mik a fontosabbak szamodra. Nem tudom mennyire vagy a lamasolassal, de nekem ugy tunik, valahol ott tartasz, ahova visszakanyarodsz, mert hirtelen azt mahoz akarod kotni. Ha ez igy van akkor konnyu lenne a munkad, mert azokat a pontokat, versikeket konnyu lenne megtalalnod a komputeren a mar bemasolt reszeknel leg tobbszor labjegyzetelsz, tehat egy egyenes vonalat tudsz huzni es azokat osszeszedni, megszerkeszteni, nem lenne nehez.
    Persze beszelek a levegobe, mert en ugy latom, hogy ha valaki taszigalna a szerkeztes fele, azt valami miatt lehurrognad. Ami feltetlenul annak a jele, hogy nem tudod igazan mit akarsz vele csinalni. Ez az amire celoztal pont ma reggel,
    Embattled Allstate le az utolso pillanatban es nem fejezed be a mindannyi elkezdest amirol beszelsz.
    Most egy nem szepirodalmi peldaval szeretnem ezt nagyon egyszeruen bemutatni. En egesz elertem es konyveket hallgattam, mert akkor a kezdemme tudtam mast csinalni. Legyen az kotes, kezimunka, ekszer, nagy resze megelhetest is biztositott. Ha ezekben a munkam valami miatt nem tetszett 100%- ban, akkor azt ott azonnal abbahagytam, es mast csinaltam. Igy elkepzelheto, hogy tobb mint 3 tucat fel és 3/4 részben kész pullover, kabát, sál, nyaklánc gyűrű fulbevalo van millió helyen.
    Én az irodalmi munkassagomat egy könyv elbírálásával kezdtem. Nem azzal folytattam.
    A félbehagyott akármi nem zavart a Covidig. Akkor bele ástam magam egy “befejezni mindent”
    Időszakba. Aztán kijozanodtam. Most nyárra két szorgos, okos és intelligens unokáknak adok nyári munkát. Az egyik egy az egyben hasonlít hozzam.
    Szépen mindent szedszednek, és rendet tesznek az anyag és a félkész félbehagyott valamivel.
    lehet, hogy az én fel egy ott munkám az egyiket vagy a másikat fel buzdítja valamire és egészen mást csinál belőle.
    Hogy ezt nem lehet veled megtenni?
    Dehogynem, add a lányodnak. Ő majd meg szerkeszti

    VálaszTörlés
  2. T.L. Paloczi Gabi: Szeduletes es szegyenletes zagyvasag. Sok evtizede kovetem Juli orult modon nem publikalt gyonyoru verseit. Nem tudom (vagy talan tudom) hogy miert. Timea orokolt vajmit a tehetsegebol es persze majdnem baba kora ota rengeteg esszencialis informaciot, lelkesedest, szuksegszeru gyakorlatot, tanacsot, temavalasztast, kijavitast, 'epito' kritikat, karrier-iranyitast kapott onzetlen es buszke anyjatol, kinek gyermeke elete buszkesege, szinte 'beteljesulese' lett. Ha elrejtett MUVEIT napvilagra hozna, ma is elsopro visszhangja lenne. Dehat egy anya az egy anya...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és egy unokatestvér az egy unokatestvér... 🙂

      Törlés
  3. P.G. hahahaha, Ladányi Tomi most rajtam kezdi koszorulni a nyelvet? Ez jobb, mintha a tieden koszorulne Juli.
    Nagyon emlékszem hányszor történt ez meg...
    Mindenesetre, jó lenne ha ez lökést adna, és belevágnal valahol és kiadásra készítened, nemcsak a verseidet vagy napló részleteket is.
    Én biztos vagyok abban, hogy a fáradtságod is kevésbé zavarna ha megtennéd.

    VálaszTörlés
  4. egyébként az egészben az a a legérdekesebb, hogy posztomban, s még gondolataimban sem jelent meg semmi könyvkiadással kapcsolatos kérdés:) egész másról irtam!!! de az biztos, hogy ha lekötném magam valami nagyobb munkával nem fordithatnék a fáradtságomra annyi figyelmet,ebben van valami! 🙂

    VálaszTörlés
  5. T.L.Paloczi Gabi: En rajtad nem koszorulok semmit, azt sem tudom ki vagy es nem is erdekel. Kommentaraidbol csak arrogancia es zagyvasag tukrozodik.

    VálaszTörlés