2021. június 14., hétfő

ESŐS VASÁRNAP (2008)

 de rég volt! 



mármint a film, a hasonló című dallal, gimistákról szólt, én meg épphogy elvégeztem addigra a gimit, és egyetemistaként máris nosztalgiával néztem a filmet (a múltamat), valamelyik vizsgám után jutalomképpen...

csak azért jutott most eszembe, mert most is "esős vasárnap délután" van, a lányom túl az egyetemi államvizsgáin is, már a PHD azaz doktori iskolai felvételijére készül,

és épp vacsorát kért, s míg kimentem a konyhába, felrakni a vizet a keménytojáshoz, eszembejutott, hogy: hoppá! igaz, hogy esős délután van, de nem is vasárnap! csak a hangulatom olyan esős vasárnap délutános... hiába rég volt az igazi, az eredeti: vagy fél évszázada, nem csoda hogy napot téveszt a memóriám; de a hangulat, az atmoszféra bennem él, frissen.



 Azért is talán, mert épp filmkorabeli  fényképeimet digitalizáltam,  korabeli naplómhoz, ahol ugyanaz a kor, ugyanaz a diáklét, diáklány néz szembe. Csak nem Halász Jutka, Béres Ilona, Polonyi Gyöngyi, Tordai Teri neveit viseli .- hanem az enyémét. Aki voltam. Ők se azok már, akik a filmvásznon, de nekem mindig flashback-ként ez a diákfilmjük villan fel, az emlékezetem vetítővásznán, akármikor s akármilyen merőn más szerepben látom őket...  az köt össze velük, az a régi film, az az esős vasárnap délután, s úgy látszik még szombat délután is.



4 megjegyzés:

  1. 1. évi
    2008. 06. 14. 23:16
    De jó képek:)
    Melyik vagy Te?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát a gimnazista-fehérgallérosköpenyes! - (mint a filmen...)(mellettem a szomszéd kislány civilben - a kiscicával (ő még csak általános iskolás)

      Törlés
  2. . mila4651 (Válasz erre):
    2008. 06. 14. 23:42
    Esős vasárnap..., én még gimis voltam, nagyon beleéltem magam a filmbe. Úgy emlékszem az osztályunk együtt nézte meg és utána még nagyokat vitatkoztunk. Én nagyon naiv és ártatlan kislány lévén, azt hittem, hogy ilyen nálunk az osztályban nincs is! (Szerelmi szál, mely elég komolyan összegubancolódott) Aztán megtudtam, hogy dehogynem! - csak én voltam olyan ártatlanka. Akkor még zavart, de később nem bántam, hogy úgy történtek velem a dolgok, ahogy történtek. :)

    VálaszTörlés
  3. Ez a mila4651 én vagyok! Ma sem mondhatok mást. :)
    Köszönöm Aliz, hogy betetted, egy kis meglepetés, régi emlék. :)

    VálaszTörlés