2021. június 14., hétfő

TANUSITVÁNY(2009)

 2009. junius 14-én

tényleg meglett a "Tanúsítványom" és "Bizonyítványom"; "a Szintézis Szabadegyetem integrált alternatív pszichológiai és parapszichológiai akkreditált Pszi-modul képzésén eredményes vizsgát tettem"!


ez nem jelenti azt, hogy ezt a papírt gyakorlatilag fel akarom használni valamire is, valószínű nem is az a rendeltetése, ahogy Tar Bence László is mondta az ünnepélyes záráson, elsősorban önismeretet, emberismeretet tanulhattunk - ezen az "egyetemek egyetemén" (mivel eleve a lehető legegyetemesebb kérdésekkel foglalkoztunk, méghozzá "integráltan") A lényeg meg az lenne, hogy ezentúl bátran hirdessük a szabadgondolkodást , a tágultabb világlátásunkkal - de hogy is tehetnénk ezt zavartalanul (kérdem én), hiszen csakis ott lehet, ahol eleve nyitott kapukat döngetünk; ott pedig, minek? ( mindenki csak arra tud rezonálni, ami már benne is megvan - vagy épp az a lényeg, mert tudattalanul legalábbis mindenkiben "minden" bent is van! csak elő kell hívni?..)


de mindenkinek - magától - kell megjárnia a maga útját, csak a saját tapasztalatok, csak a saját rádöbbenések és felfedezések számíthatnak igazán, elhinni semmit se kell, de ha tapasztalsz, akkor már nem is csak hiszel, hanem tudsz, meg vagy győzödve... ( magad által, és nem meggyőzve! (más által)


mint az a mozdonyvezető társunk, aki írókat és szellemi mestereket túlszárnyaló módon írta meg - a záróünnepségen felolvasott- háziesszéjét, tulajdonképpeni megvilágosodásáról. Őszinte gratulációm után mondta, hogy maga se hitte volna egy éve, hogy ilyeneket fog írni...
Én meg azt nem, hogy levizsgáztam ugyan, de nem is lettem olyan sokkal bölcsebb, és még mindig nem találtam meg az igazi szavaimat a belső élmények kifejezésére. Még ha tudom is, és épp a záráson Paulinyi igazgatónktól (aki egyébként író is lenne), hogy a szavak , a kifejezés sose lehetnek egyenértékűek ill. felcserélhetők az igazi emberi értékekkel (az írni tudás CSAK egyfajta tehetség - amit elismerni lehet ugyan, de tisztelni nem kell), és az emberré, az emberségesebbé levés nem mérhető - teszttel se (legkevésbé se)- ; mindenestre számszerűen 83%-ot értem el a dolgozattal teszttel, esszékkel..., szeretnék ennél több lenni "emberség"ben....


(mellékesen jegyzem meg: (ami itt talán nem is "mellékes") a házi dolgozataimra, melyek alapját az egyetemi hétvégékről készített blogbejegyzések képezték - maximális pontszámot kaptam!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése