2022. január 17., hétfő

SÉTA VERŐFÉNYBEN 2011 JAN 17

 

kisütött a Nap! nem is akárhogyan... azt azért még nem írhatom, hogy tavaszi verőfény van, bár 14 fok, de a meteorológusok szerint jön  vissza újra a tél (ami valójában el se ment, mert itt ólálkodik biztos a közelünkben), mindenesetre egyelőre nyoma sincs, és teljesen megváltozott a város képe, igy havatlanul... Jólesett kisétálni a napsütésbe, ebédre a Koronába, méghozzá lányommal - aki ritkán van itt, pláne hétvégeken, úgyhogy a Koronában (végre) nem egyedül ültem az asztalnál, sőt vagy három asztalnál is ültek most rajtunk kivül, igaz, egyik asztaltársaság miatt kapcsolták ki a zenét, de így is jó volt, sőt, ebéd, és kávé(!) után a zene is vissza jött, méghozzá a Yesterday-jel...

Új fényképezőgépem is van, az újnapsütésre, úgyhogy fotózási mániámat most erre is foghattam, hogy kipróbálom. Dehát ezt a verőfényes teret, a Korona előtt, amit amúgy is gyakran fotózom (legutóbb persze havasan), nem lehet kihagyni, (most fotózásom megróbáltatásait tűrni kénytelen lányomat is beleállitva):



(az árnyékom nekem is ott maradt!:)

Aztán a Múzsák kútja lett a lányom által kijelölt illetve általa előre kiszemelt, legközelebbi fotózási helyszin, de a Múzsa-szobor most még téli fóliaburkolatában van, de   ott, a Hagymaház egész környéke  is jó terep, és ugyancsak verőfényes: -és persze útba is esik, hazafelé, igy nem kell semmi kerülőutat tenni, holmi öncélú (vagy fotózáscélú) sétálgatás ürügyén.


 (Egyébként már csak a terek voltak naposak, de azok nagyon - vajon épp ezzel a szándékkal épülnek terek a városokban, hogy legyen tágabb tere a napsütésnek is? - jutott eszembe...)


Ez a helyszín itt, kicsit hátrébb, kicsit már árnyékosan is, a Hagymaház mellett, a Posta előtt - ami persze most zárva - mint minden (ezek a körök is zártak, bár ezekbe - szerencsére be és ki is lehet lépni)


Mentünk is hazafelé, nem tehettünk most kerülőket, lányomat várta a "munka", kritikaírás... (azt hiszem inkább ő hasson rám, mint forditva, az én lassúságom (lustaságom?) rá; és  akkor tán én is felgyorsulhatok, némiképp:) 




aliz2. :: 2011. jan. 17. 1:39 :: 6 komment 
Kategóriák: 
fotó :: Címkék: fotokidojaraslanyomMAKÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése