2022. január 16., vasárnap

(NINCS) MAGÁNY 2008 jan 17

 

Lányom bent maradt tegnap Szegeden, mert ma is hivatalos dolgai vannak még, holnap is, este színházba megyünk, s majd együtt jövünk haza... még van egy vizsgája a vizsgaidőszakból, amit általában itthon szokott tölteni.

Most, hogy hosszabb ideig volt/van  itt(hon) egyfolytában, megint túl nagy lett a csend , hogy visszautazott Szegedre.

De majd megszokom. "Szoktatom szivemet a csendhez. Nem oly nehéz" - meg  a hétvégék úgyis zajosabbak lesznek megint!

Én tulajdonképpen mindig is szerettem egyedül (is) lenni. De csak ha önként választhattam a magányt, és ha bármikor megtörhettem, ha  éppen úgy szottyant kedvem. -

Bár az előbb beszéltünk telefonon,  lyányommal, meg irkáltunk is msnt-t... Meg délben megint kidugtam az orrom itthonról, könyvtárban is voltam (de ott is a csönd, ott az is a helyénvaló )-meg kiderült , hogy délelőtt hiába csöngetett a közös képviselő a pénzért, nem hallottam (rossz a csengő, nem cseng csak búg) - bár ő igen, hogy ment (most is megy) a mosógép. Na, ez néha megtöri a csöndet. A számítógép meg elég hangosan búg ugyancsak - de ezek nem emberi zajok.

Mindjárt bekapcsolom a tévét. Hátha kifogok egy-egy jó kis interjút azaz beszélgetést, rájöttem, az a legizgalmasabb műsor számomra, az érdekel a legjobban. A másik ember. Pláne, ha tényleg ember. Akkor nem is számít, hogy köztünk van egy 3., a riporter, mert olyan, mintha hozzám is beszélne..., de legalábbis én is (néma) részese lennék a beszélgetésnek...  Néha egész jó társaságba keveredek így.


aliz2. :: 2008. jan. 17. 17:32 :: 4 komment :: Címkék: elmelkedes, lanyom, tevemusor



1 megjegyzés:

  1. • 1. évi. (Válasz erre):
    2008. 01. 19. 22:20
    Ó,én nem viselem jól a csendet,állandóan szól valami körülöttem, leginkább zene:)
    A magányt?Mostanában szeretek én is egyedül lenni,de jobb szeretem, ha mégsem:)
    Találtál jó műsort a TV-ben?
    «
    • 2. aliz2. (Válasz erre):
    2008. 01. 19. 22:49
    ...már nem emlékszem, hogy találtam-e... de biztos, valamit, néha a filmek is megragadnak, ha jók, és abban is egy-egy emberi arc, meg - sors... (azt hiszem aznap láttam Robert Redford-dal a Havannát, és szinte megdöbbentem, az arckifejezéseit látva, hogy milyen remek szinész-ember, valóban!
    • 3. évi. (Válasz erre):
    2008. 01. 20. 18:13
    Redford?Minél öregebb, annál jobban imádom:))))
    A Suttogót láttad?Na ott...!Ajaj:)))
    • 4. aliz2. (Válasz erre):
    2008. 01. 20. 19:00
    az valahogy mindig kimaradt - fatálisan! de pótolom.már készültem rá.:)

    VálaszTörlés