2022. január 16., vasárnap

ALKALOM A VÁLTOZTATÁSRA 2010 jan 16

 

reggel kétszer ébredek újabban, fáj a bal homlokom egy meghatározott ponton - igazán fejfájásnak még nem nevezhető (de hogy ne is legyen az belőle, még időben beveszek egy Saridon-t, az első korábbi ébredés után. Amitől azért még vissza is tudok aludni, 1-2 órát, sőt álmodok is közben, most még emlékszem is egy-két álomfoszlányra, sőt az álmok végén, félálomban vagy már félig ébren, abban  a bizonyos átmeneti (módosult) tudatállapotban, ami nagyon termékeny, és kreatív gondolatokat, vagy gondolatfelvillanásokat tud adni, vagy akár tanácsot, most valami olyasmit, hogy "... alkalom a változtatásra"... erre emlékszem határozottan, hogy 

mi adja az  alkalmat? valószínű a fejfájásomra (is) vonatkoztatható (konkrétan), kiinduló"pont"ként, de  valami általánosabb is, úgy  vélem, hogy valami negatív jel, ami figyelmeztet, és jót lehet belőle mégis kihozni, mert egy lehetőség arra, hogy az ember megváltozzon, illetve megváltoztassa, amit kell, magában.

a fura az, hogy az asztalomon álló angyalnaptár, amit annyira komolyan azért nem veszek, de azért mindig elolvasok!, erre a napra a következőket írta:

"Megkérhetsz minket, hogy az álmaidba lépve szabadítsunk meg az érzelmi és a fizikai gyötrelmektől. Reggel talán nem tudod majd felidézni az álmodat, de azt tudni fogod, hogy meglátogattunk."

Hát, lehet, hogy ők súgtak(?) Az angyalok? Bár én kicsit József Attilával azt vallom, hogy "angyalaink is mi vagyunk"...  (dehát ugyebár ki is az az én, ki az a mi...hány rétege, aspektusa stb-je van - beláthatatlan!) A lényeg nem is ez, hanem az üzenet:

Változtatni kell! és ha van valami nehézség, baj, negatívum, akkor annak is örülni kell,  lehet, mert épp ez ad alkalmat a (jó felé) változásra. (mert a változtatásnak csakis akkor lehet értelme.)

....

És koradélután kaptam egy gmail értesítést, a facebookról egy linket, a  Kabbala Központról, ahol  épp ezeket olvashattam  -kvázi további magyarázatként:

nehéz idők, vagy konfliktushelyzetek  lehetőséget biztosítanak a pozitív változásra

Ami tulajdonképpen a problémát jelenti, az valójában egy ajándék: egy lehetőség a belső akadály eltávolítására, amely önmagunk és a határtalan boldogság között áll, és ez az a boldogság, amire mi valójában rendeltettünk.

a nehézségek és a nézeteltérések kivétel nélkül egyben lehetőséget is nyújtanak arra, hogy a megfelelő emberekké váljunk, és hogy teljes felelősséggel bírjuk gyakorlati szinten a konfliktuskezelést, és hogy megtanuljuk életünket, mint egészet látni.

.....

És este felé kezembe kerül egy kabbala könyvem. (Yehuda Berg A vörös fonal könyve  (a védelem ereje) már régebben megvettem magamnak, még karácsonyra, de most olvastam el.) Úgy látszik ezt (is) épp ma kellett elolvasnom, mert itt, meglepő módon, további magyarázatot kaptam a reggeli rejtélyes üzenetre, szinte ugyanazokkal a szavakkal, azokat körbejárva:

ez a könyvecske felnyithatja a szemünket, és rávezet arra, ami igazán fontos az életben: jellemünk megváltoztatásának igényére.

Az akadályok, legyenek kicsik vagy nagyok, valójában alkalmat teremtenek arra, hogy rátaláljunk a Fényre. (Csak az a baj, hogy éppen emberi természetünk programjának megfelelően igyekszünk megkerülni az akadályokat és elmenekülni a problémák elől, így aztán sosem tudjuk meg, hogy valójában mekkora lehetőséget hagyunk ki.)

 miként kell fogadnunk, ha az életben valami "rossz" történik velünk?...Egyetlen alternatíva áll előttünk: vállaljuk a felelősséget...

Mindennek, ami velünk történik, oka van - s ez az ok mi magunk vagyunk! Problémáink azon negatív cselekedeteink következményei melyeket...korábban követtünk el.

Nem vagyok áldozat.

Ami velem történik, azért egyedül én vagyok a felelős.

Rajtam múlik az is, hogy megértsem, ami megtörtént, annak meg kellett történnie; talán kellemetlen, de végül jóra vezet. 


aliz2. :: 2010. jan. 16. 23:10 :: még nincsenek kommentek 
Kategóriák: 
naplószerűség :: Címkék: álomelmelkedeskabbalaspiritualizmusszinkronicizmus


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése