2022. január 30., vasárnap

KÁVÉHÁZI GONDOLATOK 2011 jan 30

 Kávéházban ülök. (illetve cukrászdában - mindegy) Az orosz krémtortámat - amit nem én választok, hanem ő engem, már évek óta - s így a felszolgálónő kérdésére, hogy "sikerült-e választanom", az a válaszom, hogy megnéztem, hogy van-e..., de már ő fejezi be, hogy mi... Aztán már a kávém is kifolyt (ezt csak újabban kérek, mióta visszaszoktam rá) Azt kavargatom már a törzsasztalomnál ülve - mellettem a széles üvegablak, mögötte a nagy terasz (nyáron ott fagyizunk, napernyők alatt...)(évekig jártunk ide, kislányommal fagyizni, sütizni) - most itt ülök két rózsaszál mögött, előttem az oroszkrémtorta, meg a kávé, és elő kell vennem a noteszom a táskámból, meg egy tollat, mert eszembe jutott az a gondolat, hogy nem lehet véletlen, hogy íróink szerettek és TUDTAK kávéházakban írni. Inspiráló, ihletadó hely. Jó, hogy a notesz nálam. Jó hely lehetett a kávéház az íróknak - érzek rá, anélkül, hogy írónak tarthatnám magam - bár a szó szófaji értemében: folyamatos melléknévi igenévként nagyon is: ír-ó (ember) vagyok, sőt gyakorító képzővel: iróGATó - ami egyben - helyesen- (le)kicsinyítő- is: jó is ilyen kis dolgokat , észrevételeket lejegyez(get)ni - hány noteszt is töltöttem már meg velük! - de ezt most jó volt leírni, és most jöhet a kávé - írom a noteszba...


(most meg át ebbe a blogba, ami - de jó, hogy rátaláltam erre a műfajra, mert ezt művelheti nyugodtan az is aki nem is iró, a szó főnévi (csak melléknévi igenévi) értelmében, melléknévként- mondhatjuk így is, hogy mellékesen nem fő-foglalkozásként. Lehet, hogy egy kis laptoppal kellene kávéházba járni...? akkor még csak átírni se kéne ...ide. De lehet, hogy elveszne a kávéházi varázs, mert az mégiscsak egy régi, patinás műfaj...  Mégha vannak is u.n. internet kávézók. (de ott nem igen szoktam látni az asztalon kávét és/vagy oroszkrémtortát - mellette.  És a légköre is más. Ihlettelen. Gépi. Pedig nem lehetne rossz hely, ahol a régi és az új találkozna... )


aliz2. :: 2011. jan. 30. 0:09 :: 3 komment :: Címkék: blogblogiraselmelkedesinternetiras


2 megjegyzés:

  1. Nem emlékszem, hogy ettem-e valaha orosz krémtortát, de neked kívánom, hogy meg sokszor egyél a törzshelyeden, és ha úgy adódik máshol is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a világ legjobb tortája!!!! Kóstold meg!!!

      Törlés