2022. január 23., vasárnap

...NEM FÁJ A FEJEM 2010 JAN 23

 

Na, végre, nem fáj a fejem

ha eddig se fájt volna, fel se tűnne, észre se venném, most is csak valami hiányféle érzés miatt jöttem rá, hogy jé, elmúlt... a fájás helyén a semmi... (no, a fejem ott van "alatta", szerencsére, de ha valami egyszerűen (fájás nélkül) van, azt hajlamosak vagyunk észre se venni, és nem is értékelni ezt a fájdalommentességet, mert természetesnek vesszük. hát valójában az is! annak kellene lennie. ez a természetes, "normális" állapot... ez lenne!

de az egész-séget is csak a betegség hiányaként tudjuk érzékelni (?)

annyi minden van, aminek örülhetnénk, mert működik, jól működik, nincs vele gond - csak számba kéne venni

miért van az, hogy a pici gond mindig ránk telepszik és eltakarja az örömöket?

a félpohár esete , pesszimista vagy optimista nézőpont kérdése, hogy  üres vagy  tele... de még ha csak az alján van valami akkor is mondhatnánk, hogy "van benne valami"! és örülhetnénk annak is, akár annak az 1 %-nak is (sőt, a pohárnak :)

pedig forditva lehet

(s pedig)  ma  reggel ezt a (napi) üzenetet kaptam a Kabbalaközponttól:

"Semmi sem hiányzik az életedből. Talán a felszínes világban úgy tűnik, mintha állandóan szükséged lenne valamire, de ez a teljes valóság mindössze 1%-a. A maradék 99%-ban megvan mindened, amire csak vágysz.

Ez a valóság nem valahol messze-messze létezik, túl a szivárványon.
Itt van, ahol te vagy most. Minden alkalommal, mikor megszabadulsz egy kételytől, tisztábban látsz majd, és belekóstolhatsz a láthatatlan, végtelen jóságba, amely elterül elötted.

Ma hívd életre ezt a tanítást. Hogyan? Ne higgy a negatív gondolatoknak!"

......

(...és ne fájjon tőlük a fejed se! :)






aliz2.
 :: 2010. jan. 23. 0:30 :: 5 komment 
Kategóriák: vélemény :: Címkék: egeszsegelmelkedeskabbala





1 megjegyzés:

  1. Eddig 5 komment érkezett
    1. Csefimi (Válasz erre):
    2010. 01. 23. 10:13
    A HÍD alatt... "hívd életre ezt a tanítást"...

    2. Csefimi (Válasz erre):
    2010. 01. 23. 14:03
    Nagy nyomás van itt lenn, a lábunknál a levegő már cseppfolyós lett, szinte csobog… Azt mondja a Társunk, hogy körülöttünk „paradigmaváltás” van! Mi nem tudjuk mi az, de reméljük gyerek betegség, mert azt mondja terjedni fog… Tegnap kukáztunk egy levelet abban „Pál” nyugalomra int bennünket, mert a „nyugisok” mindent megkapnak… Galamblelkű, mert Mi így hívjuk a látomásai miatt, nagyon kivolt. Itatni kellett… Zagyvált össze vissza… Ilyeneket, hogy a kalap alap és az „a” a V alján van. Van, amit elől képzek és van mit hátul… Teteinkben tiszta szeretet… más, ha lépek és más, ha lopok… Nehezen nyomta el a szer… Azt mondta az nem ürül ki, mert ami kiürül az más. Ebben mindenki egyetértet.

    3. palomablanka (Válasz erre):
    2010. 01. 25. 9:06
    "Semmi sem hiányzik az életedből. Talán a felszínes világban úgy tűnik, mintha állandóan szükséged lenne valamire, de ez a teljes valóság mindössze 1%-a. A maradék 99%-ban megvan mindened, amire csak vágysz."

    Egy ilyen mondatra vágytam, rám is illik. Már nem nagyon szeretem a sokat, az újat. A meglévőt akarom élvezni. Mert ha újra vágyom, a régieket nem élvezem ki.Tudom a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást,és mégis.
    A szerzés pillanatnyi örömét akarom kikerülni.

    4. aliz2. (Válasz erre):
    2010. 01. 25. 12:49
    Simon Weile szavai jut(hat)nak eszünkbe (Shaffer E. is mottójául választotta):
    "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."

    (igy aztán a kecske is jóllakik (vágyakozunk) , és a káposzta is megmarad (a meglévő dolgaink... kellőképpen értékelve:))

    5. Csefimi (Válasz erre):
    2010. 01. 25. 14:50
    ..."bármit is csinálsz, gondolkozz magasabb szinten, érezz mélyebben!"(SW)

    Mondj valamit

    VálaszTörlés