2022. február 20., vasárnap

MINDEZT MAJD::::... 2008 febr 20

 

"Mindezt majd megírom pontosabban is"- írta E. P. A Szív segédigéi végén, de már előbb Peter Handke is (Vágy nélkül boldogtalanul), én meg most módosítással transzponálom saját célra:

"Mindezt majd...."

A kérdés csak az, hogy mikor...., mikor lesz, lesz-e egyáltalán az a majd?

Mert a dolgok csak halmozódnak, torlódnak. Az idő meg kifut alóluk. És csak nyugtatjuk, áltatjuk magunkat azzal, hogy majd... Azaz inkább idegesítjük. (Bár igaz, ami igaz: E.P. mintha -általában - állná a szavát (vagy más szavát.)

délben a lépcsőházban, ebédről meg bevásárlásból jövet, összefutottam a közösképviselővel> na ezért nem talállak sose otthon! - hát igen, nem vagyok otthon sokszor.- Szombaton is hiába keresett a befizetendő közös költségkéréssel. - Most odaadom -mondom. - De most nem ér rá, - mondja, épp takaritani kezdett. - Itthon maradok-e ma már. - Hát éppen nem akartam, mert még posta, bank stb... - Jó, menjek csak, akkor majd... A postán kapott Új Élet  még mindig a táskámban, kibontatlanul, a könyvtártól jövő borítékot kibontom (örülve, hogy nem késedelmi felszólítás -hanem meghívó, kedves egykori tanítványom - pszichiáter homeopata fog tartani előadást test-lélek-szellem kontextusában a betegségekről, 26-án, amikor pedig az én kedves egykori tanáromnak lesz a búcsúztatója Pesten, s amire már egykori csoporttársam az egyetemről induló mikrobuszba be is szervezett.... nem hiszem, hogy visszaérnék 6-ra az előadásra. Majd a legközelebbire...

A könyvtárba beugrottam, rég voltam, a folyóiratolvasóban, itt még a máshol újként kezelt decemberi  Kalligram sincs meg (lányom "pillangós" novellájával egyetemben)... na majd... (s rajtam kívül egy lélek se... )

Szedegetek elém egy pár folyóiratot. A Ligetet lapozva ismerős név: Kelemen János,   egykori egyetemi társ: Jimmy, most professzor, filozófus filozofikus írása a történetiségről - ebben el kéne mélyedni, túl komoly, túl mély , túl összetett; majd. Bécsy Ágnes 56-os emlékezését, 3 és fél éves gyerekkori emlékeit viszont végigolvasom. (Egyszer majd nekem is le kéne írni az én 13 és fél éveseimet....(?) A Kritikában érdekes lehet a Spiró újraírt Messiások c. regényéről a cikk - de a regényt se olvastam, egyik változatát se, majd... A nagyszerű szinész és talán még nagyszerűbb tanár és ember Hegedűs Gézával van egy érdekes interjú, azt félig elolvasom, a többit majd... A Holmiból már itt a februári - Marton László figyelmkelő és felhivó, de igen kritikus recenziójából Daedalus(Dunajcsik) Mátyás Repülési kézikönyvéről,  több részt is elolvasok, az egészet kéne, de majd...( a januári Nyugatszám még mindig nálam, otthon , szerencse , hogy nem kérik - de hát kinek is hiányozna? -nekem, hogy még mindig nem olvastam el belőle Vári Gyuri (vita)írását, Babitsról - Németh Lászlóról, pedig az emailjára azért nem válaszoltam eddig, mert gondoltam, hogy majd, miután elolvasom... (közben az ÉSben is recenziója van a Shein féle irodalomtörténet 2. részéről, azt meg lyányom felejti el mindig megvenni, de majd (neki amúgy is rendszeresen általában 3 helyen kellene lennie egyszerre); a Tiszatájban Simai Miska bácsi említi a nevét, még Kincskereső-s korából, egy újonnan felfedezett tehetséges fiú kapcsán ( lányom tanítja is az egyetemen "helyesírásra) - tőle  tudja az említést is, most nem is ezt nézem, Tandori írását nézem Jánossy Lajos Hamu és Ecet c. regényéről - nagyon érdekes, de Tandori fellazított mondatszerkezetei felfejtéséhez most nincs türelmem, majd...

"Mindezt majd egyszer elolvasom pontosabban is."

 Mindezt, meg sok mást is. De mikor?


aliz2. :: 2008. febr. 20. 17:34 :: 2 komment :: Címkék: folyoiratok, irodalom, konyvtar, olvasas





1 megjegyzés:

  1. Paloczi Gabi
    Tudod, en tisztelem, becsulom, hogy mindezt el akarod olvasni, es hogy mindezt tudni akarod, en csak azt kerdezem, minek? Most lassan 13 ev utan is hajszolnad magad es ejnye bejnye nem fogod soha ezt a mulasztást behozni.
    Erre én azt mondom, ülj le és minden ilyesmi elolvasása helyett folytasd tovább az illusztracioidat, bár az írásod hasonlít az enyém re, némelyiket nem tudom elolvasni, én 50 ev magyarul kevesetirast nem tudom es nem is akarom behozni.
    A rajzaid nekem frissek es whimsikusok, ez az amit meghagytal, nem azt amit nem olvastal.
    Abban eld ki inkabb az ido hi any at, es azt hogy mit kell meg behozni.
    Ulj a lassan tavaszi padon, hallgast ki a sedulo lanyok titkait, es nezd hogy nonek a falevelek.
    Ez mind fontosabb lesz, mint a Kelemen Jimmy tartalmas, mely ertekezese.

    Gonda Julia
    nem is olvastam el. a MAJD AZT JELENTI:) (hogy soha)

    Gonda Julia
    a rajzokat a napokban csináltam, szinte egyszerre

    Paloczi Gabi
    Regen olvastad Marcus Aureliust

    VálaszTörlés