2022. február 22., kedd

IDŐ(JÁRÁS)OK 2008 FEBR 22

 

ugrál az időjárás, tegnap tél, ma tavasz - már-már majdnem nyár, (15 fok, de hétfőn már 20 is lehet - "a sokévi átlagnál jóval magasabb") hiányoznak az átmenetek.miért is ne, az időjárás is folyton átesik a ló túlsó oldalára , akárcsak mi. ilyen lett az életünk, a természeti és a társadalmi környezet is. nincs átmenet, nincs árnyalat, nincs középút. Nincs kiegyensúlyozottság.

a"szomszédban" is, már megint, indulatok Koszovóért és/vagy ellen(?). a rendőrség  és/vagy a "helyi politikusok által irányított civil szervezet tagjai"(? )sorfalat állnak mozdulatlanul , a tüntetőkkel szemben, zászlókat lengetnek, egy pillanatra, ebből a kameraállásból úgy látszik,  mintha ők lengetnék a zászlókat is, s nem a tüntetők; tegnap Belgrádban felgyújtották az amerikai nagykövetséget, a rendőrség késlekedett beavatkozni, mára, újabb erőszakhullámtól tartva hazarendelték a diplomatáikat. reméljük, nem lesz polgárháború, vagy már van is?! meg"(hideg)polgárháború? mindenfelé. nálunk is. két ember nem tud egyetérteni.

akkor már inkább az időjárási szélsőségek. Mert ugyebár: szép a tavasz és szép a nyár is, de szebb az ősz , s legszebb a tél .... igen , minden évszak szép. Most nem részletezzük, minek arányában, s mivel összefüggésben. Mert megint elfacsarodik a szívünk  József Attila (a józsefattilák?) miatt.


aliz2. :: 2008. febr. 22. 21:22 :: 2 komment :: Címkék: eletidojarasJÓZSEFvers




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése