2020. január 25., szombat

családi kapcsolatok

A nagyobb családunkban van  egy másodunokaöcsém, akinek megszakadt a kapcsolata a lányával,, kinek már van családja,saját gyereke is

elváltak a lány feleségétől , de már nagyon rég, s utána még tartották a kapcsolatot, emlékszem egy közös balatoni nyárra, ahol ők is....de utána megszakadhatott a kapcsolat

időközben meghalt a lány apai nagyanyja is, és nem is volt ott a temetésén unokája, igaz már külföldön él (de manapság nincs határbeli akadály)

engem ez felfoghatatlanul bánt...

s mondom is lányomnak

ő olyan nagyon nem csodálkozik, mert azt is hiszi hogy van némi kapcsolatuk, én nem..sőt , lányom nem is tartja annyira elképzelhetetlennek azt se, hogy nincs....ha arra gondolok, hogy lazul a mi kapcsolatunk lányommal, ezen nincs is annyira elképesztő-

mondom is, neki, a telefonba, utána csönd,... nem reagál rá....

pedig nagyon jó lett volna, ha cáfol....

5 megjegyzés:

  1. Kedves Aliz, elgondolkodtam kesernyés hangulatú bejegyzéseden... Bátorkodom hozzászólni, hiszen te magad bocsátottad a nyilvánosság elé, másrészt pedig én is idősödve, egyedül, a gyerekektől messze élek (bár csak 235 km).
    Tőled tudom (írásaidból), hogy lányod, sokrétű elfoglaltságai mellett naponta kétszer (!) felhív, reggel-este, néha látjátok is egymást (leginkább te mész hozzájuk, gondolom, már csak az időhiányuk miatt is). Én ezt nem hívnám laza (lazuló?) kapcsolatnak! Lehet - sőt, nagyon valószínű, hogy a te életedben sokkal több hely lenne számára, több elvárást támasztasz vele szemben, de neki elsősorban a saját életére, munkájára, családjára kell koncentrálnia, s a szülő természetesen csak azután következik... Ami engem illet, nem is várok el semmit, amit kapok, annak örülök. Éljék mindenekelőtt saját amúgy is nagyon sokat követelő életüket, tudjuk, hogy számíthatunk egymásra szükség esetén. Elnézést, hogy kérés nélkül belekontárkodtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csak "lazuló"...nemrég többször is felhivott napjában pl:), s az én hibm is , hogy nem megyek (nem tudok) gyakrabban menni....én se várok túl sokat :))

      Törlés
    2. most látom, hogy a mi távolságunk "csak" 180km légvonalban, amúgy meg 200 (de elég vacak a közlekedés, különösen Makó s Szeged közt, nagyon döcögős a buszút) (Nálam az autó eleve kiesik)

      Törlés
    3. egyébként meg inkább örülök a belekontárkodásnak, mert te legalább egy kicsit "cáfoltál"! :)

      Törlés