2020. január 22., szerda

csak szépen sorban

nézem a menzán, a kiírásokat,mit is ehetnék

közben elém penderül egy szőke nő, szótlan szőke kislányával (vagy unokájával? mit lehet azt manapság tudni)a pánztárosnőnek dumálva, hogy  nem volt ideje már főzni stb , pakol ki óriási műanyag edényeket a pultra, meg tétovázik, meg telefonál....engem meg sürgetnek itt, az alvégen, hogy kérjem már az ételt, mondom megvárom őket, ha már elém jöttek,de aztán mégis elindulok...a nő változatlanul telefonál, közben élénken mutogat az ételekre, összevissza balettozik...kikerülni nem szívesen teszem, majd leszakad. a vállam,(ugyebár "be van fagyva")  meg kell emelni a tálcát, nincs min csúsztatni, azt elfoglalták,..kikerülöm őket valahogy, csak annyit kérve, hogy  elengednének?, nem kellett volna, fülén a telefonnal rámförmed a nő,  hogy már rosszul van ..., el is ismétli( jaj neki is fáj vajon a  a válla?) de , nem, ő tőlem van rosszul .. de végre a kasszánál vagyok valahogy  fizetek, ők még tanakodnak még hosszú percekig, jönnek mások, azoknak is útban maradnak, nem zavartatják magukat, mindenki sorban kikerüli őket, mint közlekedési akadályt, nem tudom szó nélkül-e) .. 

pedig ugyebár nem ez lenne a dolgok rendje,

nem első tapasztalatom, hogy ha valaki vét ellened, akadályoz, ahelyett hogy elnézést kérne (netán felismerve a helyzetet,visszakozna) támadásba lendül

vajon miért?






8 megjegyzés:

  1. P.G.Mert soha az életben nem fogjak beismerni, hogy ok a hibasak

    VálaszTörlés
  2. ZS. M. Legjobb védekezés a támadás, szokták mondani.

    VálaszTörlés
  3. A.SZ. Durva, agresszív lett a világ, mert azt látják, aki ilyen, az érvényesül. Kiment a divatból a rendes szociális viselkedes.

    VálaszTörlés
  4. A.Á. Szomorú de így van, okos enged jobb a békesség.

    VálaszTörlés
  5. G.I.Ilyen a világ!mondjuk,de nem kellene hogy ilyen legyen!

    VálaszTörlés
  6. I.F. Azért, mert NEVELETLEN..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. már neki kéne nevelni az unokáját (vagy a lányát), de az is olyan bárdolatlan volt!!

      Törlés
  7. I.A. "Jó példát" követnek, eluralkodott az agresszió. Mindenkit lehet letaposni,ez most a módi...sajnos! Nem lesz ennek jó vége!

    VálaszTörlés