2021. december 26., vasárnap

ÜNNEPEK UTÁN 2007 DEC 26

 

Bevallom, én már ugyancsak várom, hogy vége legyen az "ünnepeknek"... főleg azért is, mert tele vagyok tennivalókkal, amiben most gátolva vagyok, bár lehet, hogy ez a gátoltatás elhúzódik a jövő év elejéig is, mert sokan a karácsonyi és újévi "ünnepek" közti időt is annak, de legalábbis munkaszünetnek fogják fel. Aztán meg az új év is egy nagy pangással kezdődik. Az üzletek is addigra kifosztva, legfeljebb ajándékcserék zajlanak bennük... (Olvastam valahol, hogy valaki az életét szeretné kicseréltetni... nem rossz! de vajon hova tudja visszavinni , cserére?... talán-talán magamagánál kéne elintézni, megoldani...)

tulajdonképpen születésnap a karácsony, Joshua ben Mirjam (ismertebbé vált nevén Jézus) születése napja, nem is értem, miért két illetve majdnem 3 nap... bár valójában a fény ünnepe is a karácsony (akárcsak a Chanuka) és a fény várakozása már előbb is elkezdődik, az adventtel, ami hónapnyi, a menora is 8 ágú gyertya, amit fokozatosan gyújtunk meg, akárcsak az adventi koszorú négy gyertyáját - fokozatosan hetente... hogy legyen már több fény, több szeretet a földön!   

az ajándékokkal is ezt próbáljuk kifejezni

csak ezt ne higgyük , hogy ezzel letudtuk, a következő évig - mint ahogy azt se kellene, hogy a világ már  meg van váltva, nélkülünk

akinek a születését ünnepeljük, csak elkezdte... nekünk kellene befejezni! fotó

(mindannyian Isten gyermekei vagyunk - ő mondta!)

(ha nem is viselkedünk sokszor ennek jegyében s ehhez méltóan - ezt mondom , most, én...)

én ezeket kaptam "lyányomtól", akinek nem is kellett volna semmit se ajándékoznia, hiszen ő maga az Ajándék nekem, születése óta, és mert anélkül is....tudom, szavak nélkül is, amit tudok, karácsony ide, karácsony oda, de különösképpen jól esett mégis  a képeslapra leírt levele... aminek tartalma viszont maradjon a titkunk. (úgyse lehet egyszerre lefotózni a hegedülő angyallal (akinek muzsikáját csak éteri fülekkel, de azért lehet hallani - én legalábbis hallom; még egy kis zongoramuzsika is belekeveredik...)


itt meg az "Ajándék" az ajándékokkal:








aliz2. :: 2007. dec. 26. 12:40 :: még nincsenek kommentek :: Címkék: ünnepek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése