2021. december 19., vasárnap

HOGY KÖZLEKEDÜNK? 2008 dec 18

 

udvariatlanul, rosszul, olykor... sehogy

mint pl. mostanság - legalábbis - vonattal, nem

pedig hogy örült szegény Petőfi "a vasútnak " (száz vasutat, ezeret, csináljátok, csináljátok, hadd fussa be a világot, mint a testet az erek)... hát csináltak is!, csak hogy az "ér"hálózat "keringése" most pl. leállt, sztrájkra -ugyebár - Petőfi se gondolhatott..., pedig hát ő a "szabadság" hőse volt! De egyáltalán a "szabadság" jegyében zajlhat-e emberek akadályoztatása -

kisebb sztrájkok, pláne akadályoztatások állandóan, úton-útfélen vannak: vagy pl. az áruházban, keresztbetett ládák, keresztbetett kocsijával a keskeny közlekedő utat is eltorlaszoló vásárlótárssal, vagy épp az árúkat búzgón rakodó eladókkal, akik elfelejtik, hogy tulajdonképpen neked raknák, mert neked akarnák eladni azt az árút...

vagy az autó, aminek vezetője ki se lát a volánja mögül, rád, egyszerű biciklistára vagy gyalogosra; meg se áll, még a zebra előtt se! vigyázz te, ne akadályozd őt a rohanásban! te meg úgy is ráérsz! tudod is, ha lassan jársz, tovább érsz! meg tovább is élsz - mintha hagynád elütni magad.) bár olykor jogos helyedre, a járdára is utánad jöhetnek.)

a távolsági buszon már megszoktad, hogy bármikor "dugulás" (útjavitás vagy baleset) miatt leállhattok, anélkül, hogy tájékoztatást kapnátok, meddig..., mikor tovább? tulajdonképpen örülsz is, hogy nem veletek történt baj, és reméled, hogy az útjavítások valamikori befejezése után már nem rázódik ki belőled a lélek.

.....

de jó a madaraknak!

vagy őket is akadályozhatják? (szél, repülő, eltévedt golyó?) netán egy másik madár?)


aliz2. :: 2008. dec. 18. 20:39 :: 6 komment :: Címkék: elmelkedes, kozlekedes


2 megjegyzés:

  1. Off! Katalin hagyott egy kommentet nálam. Keres egy verset. Én nem találom, talán te ismered. Magyar szakos tanár vagy. Kérlek, nézz be hozzám, és ha tudsz segíts.

    Egyébként meg nagyon óvatosan kell közlekedni.A zebra sem biztonságos már. Nagyon sok minden akadályoz és veszélyhelyzetet teremt, és játszanak az időddel is. Egyetértek veled.Aztán ott vannak a sztrájkok, a "dugulás". Mikor gyakrabban közlekedtem gyakran volt benne részem buszon és vonaton is. Ha időre mentem, féltem, hogy elkésem miután kirázta a lelkem a sok hepehupa. Volt, hogy egyszer vonattal mentem, és egy átjáróban a mozdony elütött egy autóval közlekedőt. 3 órát álltunk. Persze, sajnáltam a balesetet szenvedőt, de lekéstem a programomat.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, talán Mahler vendégdalai közt kéne kutatni?

    a posztom több éves, de a helyzet nem sokat változott,van ami könnyebb lett, de újabb veszélyek is jelentkeztek...

    VálaszTörlés