2021. december 21., kedd

A REZONANCIA A GYAKORLATBAN 2010 DEC 20

 

hogyan váltsuk valóra vágyainkat?..

ez az alcime a rezonancia törvényéről szóló (kézi?)könyvnek, tehát kissé olcsó és reklámizű cim, de az elméleti alapozás után higgyünk neki, hogy igy is van. megtehetjük. (szerintem előbb dől el a kérdés,  ott, hogy tudjuk-e igazán, hogy mit vágyjunk... mert ha nem, akkor már ott el lehet tolni az egészet, mert az válik valóra, aminek nem is kéne - csakhogy ezt mindig utólag tudhatjuk csak meg - vagy még akkor se)

Az életedbe vonzol mindent, amit gondolsz , érzel és hiszel... de csak azt vonzzuk be, ami hozzá(nk) hasonló. Ha pl. egy veszekedős ember fel tud bosszantani, akkor mi is hajlamosak vagyunk a veszekedésre! (hűha!) Mindig rajtunk áll, minden. Hogy reagálunk (vagy nem -) Persze nem jó olyan rezgéstérben élni, ahol rossz hatások érhetnek, ahol kételkednek bennünk, s nem bíztatnak, erősitenek, bátoritanak... ez akadályoz, gyengit, rombol. Olyan emberek társaságát kell keresni , akik  hisznek benned, segitenek , ha kell, - motiválnak. A negativ rezgésteret persze nem mindig vesszük észre...(esetleg nem is akarjuk?..) De: nem kell(ene) engednünk, hogy olyan emberek részt vegyenek az életünkben, akik lehúznak, csak mi adhatunk hatalmat nekik fölöttünk, de miért is adnánk?! Azoknak adjunk elsőbbséget, akik mellettünk állnak. És legfőképp mi álljunk saját magunk mellett! Tisztelni, szeretni és elismerni önmagunkat - is fontos, és segiteni nekünk másokat! ezzel tudunk jó rezgésteret alakitani körénk, amit bevonzhatunk viszont. (a negativ rezgéstereket meg kerüljük!)

a "tükörneuronjaink" arra is emlékeznek, amikor csak megfigyelői vagyunk valaminek, mások szerepeinek, s beleéléssel. Igy is szerezhetünk pozitiv tapasztalatokat. Rá tudunk hangolódni arra, amit szeretnénk mi is elérni. (a sikeres emberek életrajzai ezért is lehetnek népszerűek, mintegy példává, mintává válva.(állitólag a legsikeresebb emberek kedvenc olvasmányai a sikeres emberek életrajzai) Épp most láttam Edith Piafról egy nagyszerű filmet, sőt utána egy dokumentumfilmet is vele... ha énekesnőnek készülnék, biztos hasznosithatnám... de igy is rengeteg tapasztalattal gazdagitó, felemelő élmény volt...)

mindenképp olyan rezgéstérben kell igyekezni tartózkodni, ami a vágyak eléréséhez közelebb visz, hogy már előre érezd örömét...Ott légy ahova vágyódsz, mert ha félelmed ott tart ahonnan elvágyódsz, akkor meg kell küzdeni ezekkel a visszahúzó rezgésekkel. A változást, az újat elő kell segiteni azzal, hogy elébe megyek, oda megyek, ahol az új rezgés vár...engedem, hogy az hasson át. "Ha nem tudsz kitörni félelmeid és gondjaid bűvköréből akkor egy kis időre menj el arról a helyről, mely ebben a rezgésben tart!" (ez a nyaralás., a kikapcsolódás jótékony hatásának titka is - csak visszatérve mindig visszaesünk...) De ha változtatni kell, tartósan kell...

Amire vágyódunk, azt szem előtt kell tartani mindig, lazán, könnyedén, játékosan, elképzelve, előre örülve neki. Mintha már valóra is vált volna. Kételkedni nem szabad, mert akkor azt rögzitjük, és a hiányt. 

 A (baljós) hirek, a hiradó negativ rezgésekkel vesz körül, kerüljük, különösen alvás előtt. FéleLmet keltenek, és ez csupa félelemkeltőt tényezőt vonz be az életünkbe. A félelmeinkkel meg is teremtjük igy azt, amitől félünk! stresszhelyzetben nem is tudunk megszabadulni a félelmektől, mert lebénitja a gondolkodásunkat! ördögi kör. Egyszerűen ki kell lépni belőle. (még mielőtt álmunkban elraktároznánk.) Ez vonatkozik a félelmet keltő filmekre is. Nem kell nézni.

Át  tudjuk alakitani bármikor az egész élettervünket, ha a meggyőződéseinket megváltoztatjuk, abba az irányba, új , jótékony rezgéstér kialakitásával. Affirmációkkal tehetjük ezt leghatékonyaabban. (pozitivan megfogalmazott, erőt adó mondatokkal) pl ezzel: "szeretetreméltó vagyok" - milyen nehéz is pedig kimondani!)vagy legalább ezt: "szeretem magam", esetleg "egyre gyakrabban szeretem magam."

Ne átalljuk dicsérni se önmagunkat! (ha van miért, és biztos van, vagy legalább volt...)És ne tiltakozzunk ha más dicsér! ez önmagtagadás, ráadásul őt is megsérthetjük vele. De ha mi nem tiszteljük magunkat, nem is várhatjuk el, hogy más tiszteljen. De másokban is lássuk meg a dicsérni valót, ez a mi rezgésünket is emeli, mert csak azt láthatjuk meg másban, ami magunkban is ott lapul.

Gondolatainkkal gyógyithatunk is (placebo hatás) de betegithetünk is.(nocebo h:) Egészségesnek képzeld magad (ne betegnek)!

Ha jót gondolunk a másikról, azzal erősitjük, a rosszal gyengitjük!(tehát ezzel meg is változtathatjuk!)

Meg kell bocsátani annak aki megbántott, s saját érdekünkben! Csak igy lehet elengedni a múltat! ha nem tesszük, tartósítjuk az elszenvedett sérelmeket, továbbiakat vonzunk be... Ha nem bocsátassz meg másoknak, továbbra is hatalmuk marad fölötted..

Ne követelj magadtól túl sokat, de merj nagyot gondolni!

"Arra születtünk, hogy a bennünk lakó Isten dicsőségét a világban megvalósítsuk." (Mandela)


aliz2. :: 2010. dec. 20. 1:40 :: 9 komment :: Címkék: konyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése