2021. december 19., vasárnap

ARANYVASÁRNAPI KÉPEK 2010 DEC 19

 

ugye az van ma? aranyvasárnap: karácsony előtti utolsó vasárnap. Ma (épp mostanság?) gyújtják meg a 4. adventi gyertyát is, a mi - most fenyővel s hóval befedett - szökőkutunknál is (erről épp lekéstem, azt hiszem, meg hideg is van, meg sötét - épp mig nem gyújtanak gyertyát.) Ilyenkor már nem szeretek kimenni, meg kimélem is a lábam... de délben a Nap ragyogott és világitott, csináltam is pár napos-fenyős előkarácsonyi makói képet

lányomnak küldöm főleg,  miközben ő épp Budapesten, a Millenáris kézművesvásáron "aranyvasárnapozott", az nyitva volt, délután is, nem úgy, mint  a mi főtérünkön ez a néhány bódé, amit az étteremből épp látni, de lezártan (mögötte viszont az a bizonyos fenyő, megint láthatón az ablaküvegen keresztül)

 

balra viszont, a szokásos városfenyője mellé (aminek nincs gyökere, és este világitanak a lámpái) most egy betlehemes is odakerült:



a Polgármesteri Hivatal gyönyörű klasszikus épülete pedig most teljesen fehér

 



a teteje is, és a havas fenyőkkel övezve igazán karácsonyiasan ünnepélyes:



ez egy kis mellékutca, -a cukrászdába menet- ugyancsak fenyőkkel szegélyezve, távolban azzal a görögkeleti templommal, a tornya látszik, amiben lányom orgonált egy-egy karácsonyi éjféli misén, makói (zene)iskolás korában - (felváltva a katolikus temlommal)...




ahova egyébként anyukám  is el-eljárt ilyentájt fiatal lánykorában a katolikus barátnőivel -

 a cukrászdában ünnepi diszek, a mikulásvirág ugyanaz, mint tavaly. csak pár cm-rel odébb, és most itt ég is mind a 4 adventi gyertya mellette , a polcon:




az asztalon meg a disz (bár ott a gyertya nincs meggyújtva), viszont az "arany" angyalka aranyvasárnapi....




vajon mit akar mondani...? (ha csendben vagyunk, meghallhatjuk....:)


aliz2. :: 2010. dec. 19. 17:37 :: 6 komment 
Kategóriák: 
ünnepfotó :: Címkék: fotókMAKÓtelunnep





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése