2021. december 20., hétfő

EGY FESTMÉNY 2011 DEC 19

 

ezt a szép festményt (reprodukciót) régi barátném küldte emailben, már nagyon régen el akarta küldeni nekem  Valentyin Szerovnak ezt a portréját,  -mint irta -, mert szerinte a képen ábrázolt fiatal lány nagyon hasonlít Timi lányomra.



.. a fura az, hogy amikor először megláttam a levele alján - még kicsiben - a mellékletet, a saját fiatalkori arcom jutott eszembe... de tény, hogy én sose voltam (ilyen) szép, és többen nem hogy azt mondják, hogy hasonlit Timi lányomra ez a portré, hanem egyenesen azt hiszik , hogy róla készült, hogy őt ábrázolja! s 
"ez nem is lehet vita tárgya":) (hát persze, ha nem ismerik Szerovot, aki még a 19.században alkotott!) (s ha egy kicsit az én régi arcomra is hasonlit, az csak azt bizonyitja, hogy talán lányom is hasonlit egy kicsit az anyjára, persze korántsem annyira, mint  Valentyin Szerov modelljére: Adelaidára, 1889-ből....


aliz2. :: 2011. dec. 19. 19:45 :: 8 komment :: Címkék: festménykapcsolatoklányom





3 megjegyzés:

  1. A te fiatalkori arcodra hasonlít szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is rá gondoltam elsőre, mint irtam is, de többen a lányomra voksoltak!!! (én is:)

      Törlés
  2. Anikó Kussinszky
    Timi!
    Válasz7 é.
    Gonda Julia
    Mindenki azt mondja, azért is kuldtèk.De Szerovnak csak nem lehetett modellje! 🙂
    Válasz7 é.Módosítva
    Attiláné Barta-Berényi
    Valoban nagy a hasonlosag.
    Válasz7 é.
    Tamas Konig
    Az ilyen körülmények között született Timi-ábrázolás erősen kérdésessé teszi a materializmusomat, pedig ez velem nemigen szokott előfordulni. (?) (Ha megvan az eredmény, tudósítást kérek.)
    Válasz7 é.
    Han Anna
    Hát ezt valamikor én küldtem Gonda Julia-nak, éppen azért, mert Timi arcvonásait ismertem fel a képen, amelynek címe : Valentyin Szerov: Adelaida Szimonovics portréja, 1889.

    VálaszTörlés