2021. november 23., kedd

ÚTON 2009 NOV 23

 egy(-két)  nap itt(hon)tartózkodás után lányom tovább utazott; Szegedre majd Pestre - ahova felkísértem... , de ma én már itthon, Makón újra, ő viszont férjével Szerbiába utazik vissza..., ( most viszont  úgy néz ki- csak kb 2 hétre... )

megint fotóztam (úgy látszik, nekem muszáj rögziteni és örökíteni a gyorsan múló időt):



 a makói új buszmegállóban (ahol már rendesen le is lehet ülni, - és olvasni a novemberi Tiszatájat, amiben saját publikáció is van (Finn női költők verskötetéről) - mig jön a szegedi busz



 a buszban Makó és Szeged közt, oldalfényben


ez már szegedi villamos, a Centrum előtt, az Egyetem felé döcögve




ez már az egyetem: a bölcsészkar folyosója - a végében a Juhász Gyula szobor mögötti ajtó, egykori hírneves és kedves professzorom : Szauder József szobája volt, mutatom lányomnak, - régesrég nyitottam ki konzultáció miatt, és olyan rég jósolta meg, hogy a "tehetségem" ellenére miért nem fogok kellőképpen érvényesülni, hogy el is szoktam felejteni azt a 3 okot, (visszahúzó, rossz tulajdonságot) amit megnevezett... "félszegség, ingerlékenység,... lustaság"(?) - ez utóbbit lyányom biztos nem örökölte!

míg lyányom az egyetemen , én bóklászok a városban (Somogyi könyvtárba könyvvisszavitel után) , a Kárász utcára kiérve, milyen szerencsém van! HALLELUJA hallom a kedvenc Leonard Cohen dalomat... ezektől a kedves  fiataloktól..


ez az egyetem kövezete, miközben várok lyányomra lent, a fényképezőgépem keresőjében épp ez a geometrikus, "kép" látszik - exponálom hát...



a TIKbe is vissza kell vinni könyveket... 



PHD-s társakkal még pár szó megbeszélés (a büffében):







Intercityn - Pest felé (előtérben a SZEGEDI EGYETEM, benne is -már vagy 6 éve- sajátok (pl. a szokásos tárca  ) (ez az új tárca meg épp ma került fel online, és épp Makón, Makóról is iródott:)



itt már a HÉVen , Budán, férjjel...



aliz2.
 :: 2009. nov. 23. 10:34 :: 14 komment :: Címkék: BudapestegyetemfotoklanyomMAKOSZEGED



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése