2021. november 17., szerda

TÉVÉTAXIS VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK 2007 NOV 17

 

a tegnapi tévétaxiban vásárlási szokásaikról faggatták a beülőket, nem tudom előzetes válogatás esetleg próba után veszik-e fel a műsort, és utána mennyit formázzák, vágják a felvett anyagot, de tény, hogy a kész műsorban minden nagyon flottul megy, s nem lehet nem odafigyelni rá. Pláne, ha a téma mindenkit érintő, mert mindannyian - ha tetszik, ha nem , kelletlenül vagy kell-ve - de vásárolunk. Gazdag emberek valószínűleg nem a tévétaxit veszik igénybe, mert szinte kivétel nélkül mindenki nagyon szerényen nyilatkozott, egy fiatal még szüleinél élő de már dolgozó lány megilletődve és meghatóan beszélt arról, hogy a szülei magukra szinte semmit se költenek, annál inkább rá, már amennyire megengedhetik maguknak. Volt egy Bécsből - férje elvesztése miatt - pár éve visszatelepült hölgy, aki ritkán, és főleg a kinain vásárol (egyébként -konstatáltam megnyugvással-, szinte minden megkérdezett ott) - bezzeg Bécsben elegáns helyeken, hetente két-háromszor! De a lényeg az, mint mondta, hogy ő egyáltalán létezik - utalt életfordulata megrázó okára.

A legmegindítóbb mégis a műsor utolsó utasa, egy idős takarítónéni volt. Pár szál frissen vágott, hosszú szárú virággal szállt be a taxiba, mondta, hogy egy nagybeteg ismerőst megy látogatni, amúgy rendszeresen teszi. Nagyon szolidan, rendesen volt felöltözve: sötét télikabát, sötét szövetruha alatta... Említette, hogy szinte nem is tud ruhára költeni. A riporter kérdésére, hogy pl. egy pulloverre mennyit tudna szánni (én magamban 2000-3000Ft-ot mondtam, ő a felét(!):) 1500-at... Nem panaszkodott, tényeket közölt szűkös lehetőségeiről. A végén megkérdezték tőle, ha mégis vásárolhatna, mit venne. Egy cipőt.

Az operatőr még mutatta kiszállás után, ahogy az utcán lépegetett a pár szál virággal. Nagyon diszkréten a kamerával végigpásztázott rajta fejtől lefelé, s lehetett látni a  sötét öltözékétől színben , stílusban elütő, valószínű túlságosan elvékonyodott talpú bordó cipőjét. Szomorú lettem. De ő csak ment a virágjaival örömöt, figyelmet vinni egy rászorulónak. Adni. Gazdag szegényen.


aliz2. :: 2007. nov. 17. 21:40 :: 2 komment :: Címkék: hetkoznapoktevemusorvalosag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése