2021. november 18., csütörtök

BICIKLIBAJOK 2007 NOV 18

 

azt hiszem - most egy időre legalábbis - felhagyok a biciklizés, a bicikliző életforma dícséretével...

most jöttem meg a Lidlből esőben, csatakban, két bevásárló tasakkal, többnyire tolva a "batárom" -- különböző viszontagságok után.

lehet, hogy mégsem a legideálisabb jármű a bicikli, legalábbis esőben (később majd a hóban pláne nem) - ezt mindig is tudtam, persze... de akkor is, gyűlölöm, ha egy áruház előtti parkolóban kétszer is el akarnak ütni, mert ki se látnak a volánjuk mellől, másodszorra, jelzem, szabályosan a biciklitárolóba tolatott egy hosszúságától el nem férő autó sofőrje... persze oda, ahol épp az én szerény méretű campingbiciklim is várt rám, mire nagynehezen sikerült úgy összerendeznem, lezárnom az elemózsiás csomagokat , hogy az eső ne árthasson nekik, s még a kormánykosárba is berakhattam, a biciklizár kinyitása közben (ez még egy külön élvezet, esőben matatni a keréknél a zárral - ennél csak az volt nagyobb élvezet, amikor ki se nyilt!, most kinyilt , de közben) el is dőlt a bicikli, rakományostul, úgy, hogy csak menet közben tudtam elkapni a repülni készülő csomagokat - szerencsére csak az ernyőm hullott a csatakba, amit úgyse tudtam használni, megtette  a kapucni is, hazaérve már csak a kapukulcsot kellett keresgélnem, de szerencsére az alattunk levő garázs tulajdonosa  meghallotta, amikor a falhoz - a kapu és garázsajtaja  közé-  támasztottam a biciklim, némi bosszankodó sóhajjal fűszerezve - s sajátkulcsával beengedett - így legalább nem a kinti esőben kellett már cihelődnöm tovább.

lehet, hogy még vásárolni se fogok már kimozdulni? (legalábbis esőben biztos nem.)


aliz2. :: 2007. nov. 18. 16:49 :: 6 komment :: Címkék: bosszusagepizodidojaras

1 megjegyzés:

  1. 1. similis:
    2007. 11. 19. 8:52
    Minden tiszteletem a biciklis bevásárlóké. Hóban elő ne vedd!!

    2. aliz2.:
    2007. 11. 19. 15:15
    :)
    nem, mert csúszik!
    s egyszer már el is ütött egy autó , igaz akkor pedig nyár volt :)

    3. Kósza:
    2007. 11. 19. 18:09
    Én meg nem is tudok biciklizni.

    4. aliz2.:
    2007. 11. 19. 20:19
    amit gyerekkorában megtanult az ember, azt nem tudja elfelejteni... (én mindig is többet jártam biciklin, mint gyalog - "bizony", persze "omnibuszon" se :)

    5. Kósza:
    2007. 11. 19. 20:34
    Látszik, hogy hátrányos helyzetű vagyok, én gyermekkoromban sem tudtam biciklizni.
    Önéletírásom ide vonatkozó része:
    Édesanyám mindent megpróbált, hogy jobb tanulásra ösztönözzön, de a tanterv megváltoztatását nem tudta elérni, így esélye sem volt. Egyik alkalommal biciklit helyezett kilátásba, ha év végi eredményem az elképzelése szerint alakul. Igen gyors kalkuláció után megállapítottam, hogy nincs arányban a ráfordítandó idő a biciklivel. Ezt a döntésemet elmulasztottam közölni édesanyámmal, így év végén először a bizonyítványomon lepődött meg, majd azon, hogy milyen sztoikus nyugalommal veszem tudomásul a bejelentését, miszerint nem kapok biciklit. Azóta sem tanultam meg kerékpározni.

    6. aliz2.:
    2007. 11. 19. 23:04
    hát igen, erre utaltam - ezért nem tudsz most -!
    később megtérült volna az idő a biciklizéssel, bőven!
    (gyerekkorban - mint minden ilyesmit - játszva meg lehet tanulni) kár, hogy prémiumként kaptál volna csak biciklit! még nagyobb kár, hogy nem is akartál kapni!
    (a felesleges dolgok nemmegtanulásásért viszont nem kár!:)

    VálaszTörlés