2021. november 25., csütörtök

ÉBREDJ A VALÓRA 2011 NOV 25

 

elég nyugtalanul aludtam, felébredtem hajnali 5-kor, erős és elég hektikus szivdobogásra,  álmomban óránként vettem be gyógyszereket, aztán, hogy teljesen felébredtem a valóságban is, egyszerre egy párat, volt köztük egy valeriana is, aztán, mivel a laptopom is bekapcsolva maradt, nyitva a "hírkereső" oldallal, az első sor , ami szemembe ötlött:

Itt a leminősítés: Magyarország bóvli lett a Moody's-nál

Szóval: bóvlira ébredtem...

"Befektetésre nem ajánlott, bóvli kategóriába sorolta csütörtökről péntekre virradó éjszaka Magyarországot a Moody's Investor Service nevű nemzetközi hitelminősítő cég."

vajon gazdasági miniszertünk mikor ébred?

tegnap még a Heti válaszban "a második világháború utáni újjáépítéshez hasonlította az elmúlt másfél évet, amelynek teljesítményével elképesztően elégedett. "Már nem zuhan a fogyasztás, már az Európai Unió átlagos növekedésével bővül a gazdaság, több tízezerrel nő a foglalkoztatás az üzleti szektorban, már egyszámjegyű a munkanélküliség, az EU legjobb negyedében van a költségvetési deficit, miközben csökken az államadósság, valamint pozitív a külkereskedelmi és a fizetési mérleg" – írta.


miniszterelnökünk is azzal dicsekedett, hogy milyen sikeresek vagyunk... a Magyar Állandó Értekezleten. Szerinte " bár a kormányváltás óta továbbra is tombol az európai válság, a magyar kabinet – igaz, "vért verítékezve", "tégláról téglára, lépésről lépésre haladva", de – újjáépíti az országot, és sikert siker követ. ..hangsúlyozta, hogy ez akkor is így van, ha a mindennapi életszínvonalban még nagyon sok pozitív változásra van szükség ahhoz, hogy az emberek maguk is sikeresnek érezzék mindazt, ami Magyarországon történik."

Lehet, hogy nem ugyanabban az országban élünk?

vagy más jelentenek a szavak?

akárhogy is: a bóvli jelentése:

"rossz minőségű, selejtes, értéktelen áru; vacakság, ócskaság"

és van lejjebb is?! vajon mi?

további leminősités várható...

megjött a kormány reagálása is, időközben:a minősitő leminősitése:

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111125-tamadaskent-ertelmezi-a-moodys-lepeset-a-kormany.html

Mivel a Moody's értékelésének semmilyen valós alapja nincs, a magyar kormány nem tudja azt másképp értelmezni, mint a Magyarország elleni pénzügyi támadások részeként - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken reggel--

ja, igy egyszerű, nem tudomást venni a  tényekről, és mindent támadásnak minősiteni... micsoda "szabadságharc"! micsoda "győzelmek"!


aliz2. :: 2011. nov. 25. 6:05 :: még nincsenek kommentek 
Kategóriák: 
vélemény :: Címkék: hirek



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése