2021. augusztus 22., vasárnap

VACSORA KAMIONOKKAL 2007

 

Nem tudom, mi volt velem tegnap, meg egy kicsit még ma délelőtt is. Valami álomkór. Tudtam, mert mondta, unokabátyám, hogy este 6-kor jön, erre föl egész délután , egész 6-ig aludtam, akkor az okos tudatalattim (vagy felsőbb énem vagy hogy nevezzem, mindenesetre az, aki okosabb , ott belül, nálam) fölébresztett, de nem tudott annyira, hogy teljesen magamnál legyek , mikor pár perccel később unokabátyám kapucsöngetése próbált végleg felébreszteni.Fél nyolcig kaptam haladékot, akkor elmentünk a Korona teraszára vacsorázni, majd egy kis colától végre felébredtem, viszont akkor unokabátyám álmosodott el a sörétől. Úgyhogy jól elvoltunk... aszinkronban.

(mint mondta is a mobilomba, miután lányom felhívtam, aki  Szegeden, de holnap hazajön:"Anyád eddig volt delíriumban, most felébredt, de most meg én vagyok deliriumban".)

Azt hiszem az örökös nosztalgia vonzza a Koronába is, pláne mióta  szép virágos, szökőkutas tér lett előtte, amiben lehet gyönyörködni. De most valami zavaró tört be az idillbe:

Mi ez?- kapta föl a fejét, a főútra intve, amivel szemben ült és ahol - nekünk már sajnos , legalábbis január óta - megszokott kamionkaravánok haladtak hosszú, zajos sorban. Ó, ez semmi, majd nézze meg napközben.

Mondom már előrehozták az elterelőút építését. Még egy-két év... El volt képedve, miért nem zárjuk le az utat, addig is. Miért nem tereltetjük el  ezt a kamionos forgalmat... Nem egy kisvárosba való...

S egy nagyon kellemetlen asszociációt ébresztett benne ez a kép, amikor 44-ben a németek bevonultak, ugyanezen az úton haladtak harci kocsijaikkal, tömött sorban, hatalmukat, erejüket demonstrálandó, nem engedve át az embereket,-  egy csöpp rést sem hagyva a járművek közt -, a túloldalra. Unokabátyám kisfú volt akkor, s a szülei a túloldalon agyonaggódták magukat, mire nagynehezen órák múltán magukhoz ölelhették. (Később még volt miért izgulniuk, jelzem.)

Azért tulajdonképpen nekem ezekkel az árút szállító békés kamionokkal semmi bajom!

 


aliz2. :: 2007. aug. 22. 13:53 :: még nincsenek kommentek :: Címkék: bosszusagepizodMAKO



1 megjegyzés:

  1. Gonda Julia
    azóta el vannak terelve, a felépült műútra - viszont újra, nem lehet vacsorázni a Koronában
    Válasz7 é.Módosítva
    Tomi Ladanyi
    Julikam! Elkepesztoen okos unokabatyad van!
    Válasz7 é.
    Tomi Ladanyi
    De neki is elkepesztoen okos az unokahuga!
    Válasz7 é.
    Gonda Julia
    na azért...! 😉

    VálaszTörlés