2021. augusztus 25., szerda

SZIN ÉS TSAI 2007

 

Lányomék jelenleg a SZINen vannak, na végre sikerült megjegyeznem , és nem Szigetet mondani helyette, ahogy folyton tettem, rosszallására. De azt hiszem, ha és remélem, szolidabb változata is a szegedi SZIN ( azaz szegedi ifjúsági napok), a hajógyári szigetnek, mégiscsak valami analógia lehet a kettő közt, s lehet, hogy a közös ősforrás az a Woodstock, ami viszont az én fiatalságomban kezdődött, csak kicsit messzire tőlünk. Aminek valamiféle utánérzését, történetét írhatta meg, képzelhette el "egy amerikai popfesztiválról " szóló "riport"jában a már aggastyán Déry Most bántják is szegényt egyesek, hogy hatalmi felkérésre -  mintha nem lett volna mindig is szuverén művész,- s hogy Presserék a zenés változatban tulajdonképpen "átírták" a darabot. Ostobaság: Miért kell a politikát mindenbe belerángatni. Tény, hogy a musical maga sokkal jobban sikerült, s átütőbb lett, mint a regény, de hát zenei fesztiválról autentikusabban is lehet zeneileg szólni! Ringasd el magad..... ha senki nincs, ki elringasson.... éneklik  tömegesen.



A fiataloknak el kell különülni - vélik - s a zene az a fórum, ahol ezt lehetségesnek, illetve tömeges méretekben realizálhatónak érzik.

Persze, biztos, keveredhetnek is némileg a generációk, manapság meg már pláne - meg kaptam is lányomtól egy sms-t, hogy minden nagyon jó, igaz, az egyik sátornál elkérték a személyi igazolványát, mert nem hitték el, hogy már nagykorú. Dehát, ha ifjúsági a rendezvény, akkor...? Vagy csak 18 évtől lehetnek jelen, én meg mindig keverem a nagykorúság 18-as határát a 21 évvel, mert hogy Amerikában annyi, s így is akarhattam kinyújtani gyermekem kiskorúságát?!Dehát e számmérték szerint is már egy éve nagykorú! De nem hiszem, hogy minden téren. És egyáltalán, mikor növünk fel teljesen? És egyáltalán egy szülő nem érezheti-e joggal  KISgyereknek a gyerekét!? Mégha már NAGYkorú is.

 


aliz2. :: 2007. aug. 25. 20:38 :: még nincsenek kommentek :: Címkék: generaciokkoncertlanyomSZEGEDzene



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése