2022. július 16., szombat

SZEGED 2SZER 2008 JULIUS 16

 

...egyszer a város és egyszer az újjáalakuló folyóirat...

kezdem sejteni, mit jelent az "ingerszegény környezet" kifejezés, ami a pedagógiában mindig valami negatívumot jelzett - számomra sokáig érthetetlen módon (miért baj a nyugalom?, sokkal nagyobb baj lehet a túlsok izgalom - gondoltam én...)

de mikor -ma is- hosszabb idő elteltével újra bementem a közelünkben lévő nagyobb városba, rögtön éreztem az "ingergazdaság" hasznait... tespedtség kizárva, megpezsdül bennem is valami; a budapesti busszal mentünk, mert az üresebb, és csak Szegeden áll meg, alig fél óra út után, nekem csak a 65éves igazolványom kell felmutatni, a sofőr kérdezte, Pestre megyek? - nem, csak Szegedig - sajnos - tettem hozzá, s még meg is fordult a fejemben, hogy mi lenne, ha tovább mennék Pestig- "ugyanazért" a nempénzért. Ott aztán még több ingergazdagság fogadhatott volna. De hát Szegeden volt most intéznivalóm. A telefonon megbeszélt internet előfizetés egy éves meghosszabbítása, amit postai úton akartak ugyan intézni a továbbiakban, de felemásan, a levélben elküldött szerződést, aláírva postafordultával várták vissza, csak épp azt elfelejtették megírni, hogy milyen címre. (A nekem címzett borítékukon pesti cím a feladó, a szerződésen gödöllői, bár az ügyintéző szegedi) Kiderült, az ügyfélszolgálaton, az ügyintézőnél - akivel már csak személyesen lehet beszélni, csak ő tudott hívni telefonon - , hogy elfelejtette berakni a válaszborítékot, a postafiókcímmel - pedig máskor szokta. ... A nagy, nekem cimzett borítékot viszont egy elegáns mozdulattal kettétépte, s kidobta; később jutott eszembe már, hogy a saját - hiába- feljegyzett telefonszámán kívül, azt az ugyanarra a cetlire feljegyzett telefonszámot is, amire a Szintézis Szabadegyetem ügyintézőjének számait írtam, hogy majd megtudjuk beszélni a beiratkozás ill. felvételi időpontját.

Megvettem a most megjelent Tóbiás könyvet is, miután tisztáztam kedvenc "szakértői" könyvesboltomban, hogy a Mandala Veda nem mesekönyveket ad ki (általában), hanem

ezoterikusokat, Tóbiás nem mesefigura, hanem egy médiumi közvetitő neve, (interneten már olvastam a "közvetítéseit") Felnyaláboltam a pultról a Thealter programját, meg egy Szegedi műsort is még. Nomeg a Szabadtéri műsorfüzetet.

aztán az újjászerveződő Szeged folyóirat bemutatására mentem, mentünk - lányom is meghívott tagja lett az új szerkesztőbizottságnak. A bemutató helye a házasságkötő díszterem. Legalább terepszemlét lehetett tartani a közelgő esküvő színhelyén. Mindenesetre a tükörfényes padlón majd vigyázni kell!

visszafelé a buszban pár, még régebbi Szeged számba merültem, régi ismerősökre találva benne; az úton kissé felfordult a gyomrom, muszáj volt előre menni, a sofőr mellé, de szerencsére akkor már Makón jártunk - bár még mindig kissé émelygek

lehet, hogy mégis túl sok inger ért Szegeden (és a Szeged-ben? , és mégiscsak jobb némi "ingerszegénység"?

persze attól is függ, milyenek azok az "ingerek"...


aliz2. :: 2008. júl. 16. 22:12 :: még nincsenek




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése