2022. július 13., szerda

NAPKELTE/-NYUGTA 2009 JULIUS 13

 

mondja már meg nekem valaki, hogy ez a reggeli közszolgálati műsor, miért olyan, mintha esti (altató) lenne?!

már eleve olyan, mint a "napnyugta" - s nem "napkelte" - és eleve olyan, mintha máris ismétlés s nem "élő", friss műsor lenne...

nem akarom viszasírni a múltat, de az a bizonyos reggeli műsor a rádióban  (mikor még nem is volt tévé): az a "Vidáman, frissen..." - "zenés műsor a munkába induló dolgozóknak"... az alkalmasabb volt kedvcsinálónak, ébresztőnek... )

(de -jut eszembe- hol vannak a "munkába induló dolgozók" is?)

és mellesleg, igazi altató műsor gyerekeknek,  (esti mese) van-e még?

("jó éjszakát, gyerekek, remélem , ágyban vagytok már..." - cseng a fülemben , valahonnan a múltból...)

szerintem alszunk is..., éjjel-nappal, gyerekekként, valamennyien...

ébresztő!

aliz2. :: 2009. júl. 13. 0:13 :: 5 komment :: Címkék: bosszusagemlekezesmulttevemusor



1 megjegyzés:


  1. . kalozradio:
    2009. 07. 16. 21:46
    Nos, szerintem a Napkelte/-nyugta egy nagyon takarékos műsor. Hiszen simán megismételhető a reggel leadott adás akár éjjel is. Vagy fordítva. Talán ez a magyarázat a jelenségre. És mintha ez így lett volna régebben, de ebben azért nem vagyok olyan bizonyos már. Nyilván öregszem, felejtek, s főként azokat a dolgokat, amiket sosem tartottam jónak, követendőnek. Azokat szívesen törlöm a memóriámból. Az évek előrehaladtával egész jól megy ez a törlés.
    A "jó éjszakát, gyerekek, remélem, ágyban vagytok már" kezdetű nóta továbbra is megy a nagy nemzeti adónkon. Néha belehallgatok. Ez is ugyanúgy a régi meséket és mesemondókat szerepelteti, mint a legtöbb rádiójáték, rádiószínházi hangjátékok, mi egyebek, amik már évtizedes, sőt, helyenként több évtizedes felvételek. Attól persze még jók, csak kicsit a szegénységről árulkodnak. A MR szegénységéről, hiszen csak a Napközben és a hasonló magazin, illetve riportműsorok újak manapság. Minden egyéb csak ismétlés. Persze tudjuk, az újszülöttnek minden vicc új...
    Az elmúlt hetekben a mesét Eszenyi Enikőtől hallhattuk, aki Micimackót olvasta fel harminc estén át.
    És a szignál sem változott. Már pici kölök korom óta ugyanaz a nóta elöl, s hátul is.

    2. aliz2.:
    2009. 07. 16. 22:17
    de már a reggeli adás is olyan mintha ismétlés lenne! (egyébként tényleg mindig olyanokat hivnak meg, akiket már meghivtak , különben nem is tudnák - képileg - bemutatni őket az előzetesben)- engem az nem vigasztal, hogy "takarékos" - nem nekem takarékoskodnak, hanem ellenem...
    egyébként tényleg, mindenhol mindig ismétlések is vannak, archiv konzervek... MOST valóban élvezhetetlenek azok is - de amikor voltak, és aktuálisak, akkor talán mégsem annyira... most olyan, mintha múzeumban járnánk (persze néha az sem árt)
    de hol a mese? a rádióban?

    3. aliz2.:
    2009. 07. 16. 22:18
    ...és - apropo - mi van a "kalózrádióban"?! :)

    4. kalozradio:
    2009. 07. 16. 22:44
    Igen. A takarékosságot sem értünk találták ki. Akik már megértek vagy negyven hóesést - jómagam már többet is - azoknak felettébb unalmas is ez a struktúra, de ugye ott vannak az újszülöttek, mint említettem. Nekik még akár tetszhet is ez a fajta műsorpolitika.

    Igen, a Kossuth Rádióban reménykednek abban, hogy már ágyban hallgatja a mesét az apraja-falva. Ez persze ostobaság, hiszen egyetlen óvodás gyerek sem fog már háromnegyed nyolc környékén letentikélni.

    És hogy mi van a kalózrádióban? Most már fáradtság. Nem kicsi. Úgyhogy el is dőlök, mint a gyárkémény.

    5. aliz2.:
    2009. 07. 17. 7:39
    ...ezek szerint "adás" nincs is benne?!

    VálaszTörlés