2022. július 11., hétfő

OSZTÁLYTÁRSAK KERESÉSE 2007 JULIUS 10

 

Van újabban az iwiw-en egy összetett kereső program, amivel szűkíteni és megcélozni lehet a keresett valahai ismerős személyek körét. Igy rá lehet(ne) találni régi osztálytársakra a közös iskola és  életkor megadásával. Nahát. Találtam 1 azaz összesen 1 régi osztálytársat!(A meglévő 1 mellé)

Aztán gondoltam, keressünk tágabb életkorban, emeljük meg : 60-70évre a kört! Hát alig több név jött be (egy ismerős se!)  Nosza, akkor hát - 75-ig! Kár volt! semmivel se lett több nevem (se ismerős se ismeretlen).

Hát, úgy látom, marad a hagyományos, nehézkes forma (postai levél, bélyeg esetleg telefon) korosztályom osztálytalálkozóinak szervezésére! (A felettünk járókról már nem is beszélve!) Kár.

----------------

utóirat fenti "utóirathoz":

eszembe jutott valami : szomorú és elhanyagolhatatlan:

vannak osztálytársak, akiket már nem csak az iwiwen hasztalan keresni... s egyre többen...

s emlékszem annak idején 13 évesen vettem részt először érettségi találkozón, anyu 30.-ján.Jókedvűek voltak, vidámak és ifjak az öregdiákok - örökdiákok....erejük teljében. Még öreg tanáraik közül is voltak egypáran.(Rajtam kivül ott tébláboltak a többiek nagy gyerekei is...mi voltunk inkább "öregesek" a társaságban, nem ők!)

s az 50. milyen jelentős, tekintélyes, városi eseménnyé lett - ott már - mint ugyanabban az alma materben tanító tanár - segédkeztem is kicsit..., s a fiatal, új igazgatónk köszöntötte őket, megilletődve, mint  régi kor tanuit: tizenegynehány öregdiákot... túl sok volt a - mint mondani szokás :"igazolt hiányzó".

a 60.-at már nem lehetett megtartani, anyu is már betegeskedett akkor, hiába vettem fel a levelezést egyetlen lelkes találkozót szervezni akaró osztálytárs-bácsival, a találkozó meghiúsult.  Nem volt már kiknek megszervezni...

---------------------------------

"Elballagunk" mindannyian a végén, csak már nem egyszerre... de ballagunk... Nincs mit tenni.

Csakhogy amíg még itt vagyunk, jobban itt kéne lennünk!  Mindenhol. (Akár az iwiwen is.)



 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése