2021. szeptember 30., csütörtök

KÖNYV AZ ÁTALAKULÁS KORÁHOZ 2010

 

ez a könyv megint megszólított (olyannyira, hogy az előzőt félbe is hagytam miatta, ezt viszont végig kellett olvasnom, akár ráértem, akár nem (perszehogy nem, de az ember mindig arra ér rá vagy nem amire akar ill. nem akar)...

nos már maga a cimszó is.. (de ez messze vezetne , hogy az én életemben hogy akadtam rá erre a kulcsszóra, azaz a szó hogy akadt rám - anno 90-es évek - dehát a könyv is épp erről szól: az "átalakulás" -ról (megint egy fontos kulcsszó, amire/ami ugyancsak hasonló körülmények között anno...)

jók ezek a könyvek, mert eligazitanak, illetve megerősitenek a személyes tapasztalatokban és nagyobb egységbe rakva támpontot is nyújtanak illetve továbbhaladást is indithatnak a megrekedésekből (hiszen arról IS szólnak)..

minden fejezete külön érték, tele jó tanácsokkal is...

nem, is tudom mit ragadjak ki... inkább ajánlom azoknak , akik saját bőrükön érzik, az "átalakulást", és ...

de akik (még) nem, azoknak inkább nem, mert igaz hogy a legjobb nyelvlecke kimenni az adott országba, ahol az adott idegennyelvet anyanyelven beszélik körülöttünk, s akkor csak úgy ragad ránk is a gyakorlati nyelvtudás - de ha egyáltalán nem ismerjük az adott nyelvet, még elemi szinten sem, akkor hiába, mert nincs hova ragadjon... (akkor megmarad értetlen hangzavarnak, ami körülöttünk van, és csak bosszúsággal tölt el a saját nemértésünk...)

bár                          ez az új kor "az Intuició Kora" - előbb-utóbb mindenki közös földje kell hogy legyen... , ahol épp ez az egységélmény a lényeg..., annak megélése, hogy egymással összefüggő tudati lények vagyuk, "egymást kölcsönösen átfedő tudati mezők sorozatából állunk, melyek mindegyike  ugyanazon az alapfrekvencián - lelkünk frekvenciáján - rezeg" (persze ez már a végcél, elérni ezt a (közös) alapfrekvenciát - ami persze eleve adott, csak VISSZA kell térni hozzá... (olyan ez mint  a metanoia"? "tesuva" "megvilágosodás"? stb... csak az elnevezések mások, a lényeg ugyanaz) Az aranyszabály benne pedig az (ami pl. a zsidó vallásnak is alapja - egy chaszid llegenda szerint is) , hogy ne tedd másnak, amit magadnak nem kivánsz, illetve pozitív megfogalmazásban: úgy bánjunk mi is a többi emberrel, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak.

Nyiltszivűnek és szivélyesnek lenni! (ez az "alaprezgéshez" is az út) empatikusnak és részvéttelinek! Hálásnak, szerettelinek. Olyan egyszerű. Az eszmény is ez az "egyszerű élet"...

(elmélet után jöhetne  már a gyakorlat!:)


aliz2. :: 2010. szept. 30. 23:08 :: még nincsenek kommentek :: Címkék: életmódelmelkedeskapcsolatokkonyvpszichológia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése