2021. szeptember 17., péntek

FÉL POHÁR VÍZ 2007

 

fél pohár víz

Ezt most gyorsan igyekszem leirni:

Fejfájásmentesen ébredtem

és pohárvíztechnikával... lehet, hogy össze is függ a két dolog...

Az agykontroll - amit már elvégeztem pár éve, sőt ismétlőn is voltam tavaly- bár az un. "technikáival" kicsit távol tartott magától egy ideig, végül is nagyon meggyőzőnek és működőképesnek bizonyult. (mert a technikák mélyén nagyon is lényeges, ha úgy tetszik "spirituális" összefüggések rejlenek, azon  -nagyobb!- részünk működésének aktiválása, ami többnyire rejtve marad életünk során, vagy legalábbis használatlanul.)

A helyzet viszont az, hogy a "gyakorlás" mindig elmarad, az egyszeri sikerek, az elmélet diadala (a lám, tényleg működik!sikerélményei) megnyugtatnak, aztán hagyom az egészet.

Tegnap eszembejutott, hogy talán mégse. Ez az egyszerű un. pohárvíztechnika, ami csak annyi, hogy egy pohár víz felét kiiszod este, miközben arra gondolsz, hogy megoldást találsz a kérdésedre... reggel kiiszod a másik felét, és akkor vagy napközben megjön a válasz...

Persze közben tudod, hogy mi a kérdésed. Az enyém elég perspektivikus , jövőbe néző volt.

A válasz viszont épp arra emlékeztetett, hogy mindig az adott nap, az adott pillanat, a mindenkori  most feladatát kell teljesiteni!

Épp tegnap olvastam valahol, hogy nem is a cél fontos, hanem az út.

Dehát Madách óta tudom (tanítottam is): "A cél voltaképp mi is? A cél megszűnte a dicső csatának. A cél halál, az élet küzdelem , s az ember célja e küzdés maga" --- azaz az odavezetőút (a cél amúgy is mozgó lehet).

De nem is kell olyan messzire menni, hiszen e blogom mottója is, más megközelítésben de ugyanezt mondja: "nulla dies sine linea" - egy nap se múljon el, vonás nélkül. Azaz minden nap tedd meg ,amit az adott nap megkövetel!

S hogy a fejfájás elmaradt? Lehet, hogy járuléka a víznek! Azt is olvastam valahol, hogy a víz ellenszere lehet a fejfájásnak. A sok víz ivása. Mindenesetre úgy látszik, már fél pohár is hatásos lehet.

Meg a pozitív gondolkodás.

 


aliz2. :: 2007. szept. 17. 8:46 :: 2 komment :: Címkék: agykontrollegeszsegelmelkedesMADACH

2007. szept. 18.



2 megjegyzés:

  1. 1. sultanusbeatus:
    2007. 09. 17. 22:19
    Sőt: akár a cél is az útnak a része.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. aliz2.:
      2007. 09. 18. 18:24
      ...de nem a lényege'

      Törlés