2020. március 17., kedd

öregek degradálása - eszkaláció 14.

megáll az eszem, komolyan, még el se kezdődött ez az egész karanténosdi (javallat az öregek otthonmaradására, mert ők vannak leginkább kitéve a veszélynek....

ezen az emberek  egy része oly durván az öregek ellen fordult, hogy eddig csak fantasztikus irodalomban tudtam elképzelni hasonlót

hogy miért mászkálnak , biztos van valami fontos dolguk, de ne legyen, ha az életükről van szó, de ha éhen halnak?, nem, lehet rendelni kaját...de hol-

nahát ez lenne egy szép és hasznos újságirói feladat pl effelől tájékoztatni az öregeket, azokat is akiknek nincs netje pl

én tegnap még tájékozatlan voltam bevásároltam hosszabb időre,majd leszakadt a kezem, mikor megláttam utána egy kis bolt hirdetését,  felajánlását  60 fölöttieknek ,s még eszembe jutott, hogy de hiszen éttermek is ebédeket  szállítanak házhoz

de mi van ha valaki nem tudja?

az újságiró   feleslegesnek tarja a tájékoztatást, hiszen annyi hirdetést látott (egyet se nevezett meg)

na jó

Gyerekek (azaz öregek)! étteremből rendelhettek ebédet, vagy az ENI is szolgáltat (ahogy egy reklámfotón mutatja is magát a polgármesterasszony az eni vezetövel )..kék gumikesztyűben ételhordót ad át egy idősebb hölgynek...Nem halunk éhen, s nem is halunk meg...a virustól. Csakazértse!


****

Azért a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy többen felajánlották személyes segitségüket is Nagyon hálásan köszönöm,,de csak legvégső esetben élek vele, nem szivesen terhelek magánembereket, mindenkire vigyázn kell!

***

de
ki se mennék ezek után (legfeljebb levegőzni,napozni) ,tán meg is lincselnének, mert forditott okoskodással azt hiszik, hogy miattunk van ez az egész... őrület!

12 megjegyzés:

  1. M.G: Holnaptól Szerbiában pl az időseknek tilos lesz a kijárás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. gyakorlatilag itt is.. de épp most hallom a makói tévében hogy megoldható az ebéd a segitségükkel is intézményesen., s erről küldenek kinyomtatott levelet :)

      Törlés
    2. meg hallom tovább a tartós élelmiszerek, meg gyógyszerek vásárlásában is részt vesznek. Hurrá! (előbb is megnézhettem volna)

      Törlés
  2. P.É. Az időseknek egy dolgot kell megérteniük, hogy ez az egész karanténosdi igazából pont miattuk és a betegek miatt van. Levegőzni szabad, sétálgatni is, de kerülni kell a tömeges helyeket, pl bevásárló központokat. Mivel valóban sokan felajánlják a segítséget azt pont ezek miatt el kell fogadni, és kész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudjuk, nem vagyunk hülyék

      Törlés
    2. irtam, hogy az önkormányzat intézkedik az ellátásunk érdekében, nem kell magánszivességet igénybe venni! :)

      Törlés
  3. R.F. KEDVES JULIA, NE FORDULT AZ IDOS POLGARTARSAK ELLEN, HANEM ERTUK, HOGY MEGMENTSEK OKET, MERT OK A LEGVESZELYEZTETEBBEK A TARSADALOMBAN. DE BIZONYARA MEG VAN SZERVEZVE A SEGITSEG.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen,már meglett szerencsére, de nagyon sok rosszindulat és értetlen ember is van, és bűnbak kell nekik

      Törlés
  4. K.I. Drága Juli néni!!teljesen egyetértek Önnel. Túl lihegték ezt a dolgot. Már már nyomasztó is. Jobb lett volna ha nem korosítanak. No mi kemények még a KORONÁNAK is szeretnénk ellenállni. Ezer puszi találkozás nélkül!!

    VálaszTörlés
  5. A.K. a nyugdíjas nem passzióból járkál, hanem mert nincs cselédsége. Pl. állateledelboltba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A.K. vagy a beteg anyját, apját ellátni, több ismerősöm is ezt csinálja.!

      Törlés