2020. március 30., hétfő

fél-Stockholm szindroma - eszkaláció 28

azt hiszem fogvatartó nélkül is van ilyen, mikor az ember kezd belefásulni, kezdi megszokni a fogságát

amit nem is ért

mert elhagyhatná, ki is mondták kerek perece pl hogy 9 -12ig miénk a terep a boltokban

meg mehetünk sőt kell is mozogni friss levegőn

s én mégis itthon rostokolok,nem elhagyva a lakást. a börtönömet

őrület


10 megjegyzés:

  1. K.P. Csökkented a megfertőződés veszélyét, ha otthon maradsz. Érdemes áttérni a nagy mennyiségű élelmiszer rendelésre: 1 db joghurtért nem érdemes kimenni az utcára és
    kockáztatni...
    Amúgy meg, otthon mindent lehet csinálni, amit kint is - amíg a saját lakasodban élsz, és nem zsuppoltak be egy szükség- kórházba.
    Tornázz, zenélj, főzz, írj, meselj mesét az unokádnak, nézd meg a világ legszebb múzeumait közelről, online; hallgasd a BFZ esti, élő koncertjeit, a Metrololitan operáit - vagy mást -, tornázz megint egy jót, és máris eltelt a nap!
    Mit szóljanak, akik az utcán élnek, vagy éppen a török - görög határon, kisgyerekekkel?
    Szerintem csakis nekik van okuk a sírásra...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. annyi élelmet rendeltem, hogy alig birtam a konyhába cipelni...igen , valójában jól érzem magam itthon :)) .(sajna most a netem fogyóban, mert nagyon rákaptam a közvetitésekre is :) meg ATDzek (lett egy hatalmas , érdekes családfám!!! :) Nem sajnálom magam!!!!

      Törlés
    2. P.G. így igaz. Csakhogy az emberek nem teremtődnek egy formára, van olyan mint Te, és mondjuk van olyan mint én, aki mindezt szívesen csinálja a normális életben. Most én leállok, nézem az újabb híreket, el el sírom magam, amikor látom, és olvasom, hogyan harcol egy egy ember, hogy ne kerüljön az utcára.
      És akkor a múzeumok, a koncert, az opera kihívóan luxus, miközben az emberiség egy része így szenved.

      Törlés
    3. K.P. P.G. Ez is igaz. Én kifejezetten Julira gondoltam.
      De a siránkozás se magunkon, se másokon nem segít. A rászorulóknak önkéntesek viszik ki az ennivalót & gyógyszert, a hajlektalanokkal foglalkozó szervezet, az Utcáról Lakásba ezerrel dolgozik most is, a menekülteket segítők is aktívak. Lehet online gyerekprogramokat rendezni, naponta mesélni a saját foteledből, a Katona József Színház varrodája - önkéntesként - maszkokat gyárt, több kézműves /művész ismerősöm is, ajándékként stb. Vagyis a társadalmi szolidaritás szép példáit is látjuk... :(

      Törlés
    4. én siránkoztam volna?! :(

      Törlés
    5. K.P. Én úgy értelmeztem.

      Törlés
    6. szerintem nem, érdekesnek találtam ezt a Stockholm szindrómát és az épp azt mondja hogy jól érzem magam e szűkös körülmények közt is :)

      Törlés
  2. Gonda Julia
    annyi élelmet rendeltem, hogy alig birtam a konyhába cipelni...igen , valójában jól érzem magam itthon :)) .(sajna most a netem fogyóban, mert nagyon rákaptam a közvetitésekre is 🙂 meg ATDzek (lett egy hatalmas , érdekes családfám!!! NEM SAJNÁLOM MAGAM

    VálaszTörlés