2020. március 21., szombat

100+ eszkaláció 19

na tessék, átugrottuk a bűvös 100as határt, mára 103...s azóta biztos még több (mert a tájékoztatás mindig lemarad)

vajon mi lesz a végső szám
én a magam nevében teszem amit lehet, ki se mozdukok itthonról

s csak a nekem ételt szállitókkal, érintkezem, azt is óvatosan  s csak mert enni muszáj

***

de végre leszállhatnának rólunk, öregekről!

8 megjegyzés:

  1. Többször olvastam nálad, hogy panaszkodsz az öregek vegzálásáról, mintha többen (sokan?) őket okolnák a járvány miatti problémákért. Innen nézve szinte hihetetlen. Itt őket veszik körül a legnagyobb vigyázattal, gondoskodással. A hivatalosokon túl önkéntes közösségek, egyéni spontán kezdeményezések szervezik meg a szolidaritást. Jól esik, még akkor is, ha eddig nem vettem igénybe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos igen, itt ez a helyzet, ENGEM IS MEGLEOETT!!!!!! De jó nektek, jelzem ez a normális! Álmomban sem gondoltam ezt...mint egy rossz regény :) (Én ugyan ki se dugom az orrom, de láthatod, mi megy a neten is)

      Törlés
    2. Az a baj, hogy itt a sok figyelmeztetés, mely szerint az időseket kell főleg védeni, azt eredményezte, hogy az utcán látható öregek ellen fordult a közvélemény egy része - miért mászkálnak kint, miért ment be a boltba, miért trécsel az utcán, stb. Ebben persze sok igazság is van, de valahogy úgy érzem, hogy végre lett egy réteg, amelyet okolni lehet. :(
      Önkéntes kezdeményezések itt is vannak, társasházakban felajánlják a segítségüket egyes lakók az időseknek (nálunk is van egy család, aki már ajánlkozott), és például önkormányzati segítő központot is működtetnek itt a kerületünkben.

      Törlés
  2. G.I. (56 perce) Szerintem is leszállhatnának már!

    VálaszTörlés
  3. T.L. Tiz milliobol 103. Es ezekbol is legalabb 1-2 halhat meg. Terjetek mar eszhez. Nincs az a betegseg amiben egy a szazbol nem hal meg. Szaz eve milliok hullottak, beleertve a csalad egyik 19 eves lanyat. Meg emlekszem az anyjara. Elete vegeig siratta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 15! (Grosz Márta, (agyhártyagyulladás, osztálytársától kapta el fatálisan, akit korrepetált:( ) a többi megállapitással nem vitázom. (elvből)

      Törlés
    2. P.G. jo akkor mind menjunk ki, foleg a 60 70 felettiek, fogdossunk meg annyi mindent amennyit csak lehet, kozben turkaljunk nyugodtan a szankban es az orrunkban.
      Magyarorszagra csak most ert. Olvasd el a mai olasz szamokat.
      Nem szerepet az ilyen ellentmondo alnyugtato velemenyeket.

      Törlés