2019. május 7., kedd

félálomban

félálomban éltem az életem

ideje lesz felébredni

mielőtt végleg elalszom

teljesen

19 megjegyzés:

  1. Sz.M. Én elaludtam délben a fotelben. 108/64 volt a vérnyomásom. Ittam egy kávét. Mellesleg csak a távolság miatt emlékszel félálomra szerintem. Élted az életed, tetted a dolgod, Te is, mint más.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. költői túlzás:) mert olyan jól hangzik, a többivel együtt, nem? : )

      Törlés
    2. alacsony vérnyomás a hosszú élet titka (beosztod...)

      Törlés
    3. Sz.M. Nem baj, ezzel együtt vagy olyan "Gondajulis" ( a julis itt nem a neved!)

      Törlés
    4. Sz.M. Na meg a sok vízhajtó hatása!

      Törlés
    5. :( egy nap kaptam a kórházban, (2 éve) de úgy ledöntött, hogy egész nap az ágyon fetrengtem... másnap már nem is kértem (küldtek haza is, szerencsére)

      Törlés
    6. Sz.M. Sajnos a májam termeli a sok folyadékot, amiatt muszáj. Ha felgyülemlik, leszívják, mint novemberben, s az nem kellemes, bár én elég fakír vagyok. 12 litert szívtak le 2 adagban. Azóta 15 kg-val vagyok könnyebb. Még élek, mint a bőregér olyan soványan, bár nem érzem rosszul magam, csak ez a front ne jött volna. Na de fel a fejjel, amíg van!

      Törlés
    7. őrület, 15 kg? ! tartósan? Bár nekem is fogyni kéne, ki tudja mitől mentem 80 kg fölé!!!!! (én, az öröksovány)

      Törlés
    8. Sz.M. A 15 kg pár nap alatt ment le a leszívott víz hiánya miatt. Alig éltem, akkor lett alacsony a vérnyomásom, s kezdtem újra kávét inni a főorvosnő,( aki gyógyít) ,hatására. Azt mondta a májnak is jót tesz. Ez fenntartó adag, két fajta, nem tudom mindennap szedni, és a súlyom mérem minden reggel. Egyébként (ne ijedj meg) én is 84 kg voltam, mielőtt kezdődött ez az egész máj dolog, vagy 5 éve. Kaptam vízhajtót a kardiológustól, de csak hetente kétszer kellett szednem, s a súlyom kezdett csökkenni, a hús olvadt le rólam, a víz pótolta a lefogyott mennyiséget. Egy idő után megállt a fogyás, akkor kezdett igazán gyűlni a víz, s fogyni a háj és hús. Na ennyit erről. Papa hív, menjek TV- nézni.

      Törlés
    9. Nekem kiderült hogy a vérnyomáscsökkentőtől dagadt a bokám, kihagyták azt a komponenset, de most már nem is nagyon szedem mert nem is magas mindig, többnyire nem az...de hogy mitől hizok ennyire? ezzel senki nem foglalkozik! nem nagyon értettem, amit irsz, de nálatok ilyen központi kérdés a tévézés? :) akkor élvezzétek! én megyek mindjárt irodalmikörre...a múzeumba.

      Törlés
    10. Sz.M. Az Ízőrzőket szoktuk együtt nézni. Egyébként két TV-nk van. Főleg férjem nézi. Egyszerre csak egyet!😉 Jó délutánt!

      Törlés
    11. hűha, még kettő is! fogalmam sincs miről beszélsz (izérzékelők)hazajöttem az irodalmi körről, majd megfagytam, teázom

      Törlés
    12. Sz.M. Meg ne fázz! Az ízőrzők őrzik a gasztronómiai hagyományokat.

      Törlés
    13. gondoltam....idén még nem is voltam megfázva, tán csak nem a végén....

      Törlés
  2. D.Zs. Tanárnő, vagyunk ezzel így egy páran :) a félálomra gondoltam :) az viszont tetszik, hogy az utolsó szó, nem a végleg :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a "teljesen" szinonima, és ott a "végleg" is, kicsit előbb:) de soha semmit nem szabad nálam komolyan venni, mindig túlzok az irásaimban főleg! :)

      Törlés
  3. T.L. Miert kell elrontani mindent az ebredessel...?

    VálaszTörlés