2021. május 26., szerda

A KÖNYVREKLÁM (2011)

.május 26

hm... a facebookon -gyanútlanul - ezt találtam:

http://szegedma.hu/hir/szeged/2011/05/konyv-konyv-konyv-–-avagy-hamarosan-indul-a-konyvhet.html



Könyv, könyv, könyv – avagy hamarosan indul a könyvhét | Szeged Ma - tények és vélemények

szegedma.hu

Közel 110 programmal várja a szegedieket a 82. Ünnepi Könyvhét június 2-tól 8-ig központi helyszínén, a Dugonics téren, illetve június 9-ig a rendezvénysorozatba bekapcsolódó intézményekben.

--------

kicsit ismerősnek tűnt a fotón lévő olvasó alak....

kinagyitás után már teljesen...:

a kép, ahogy látható a könyvek (körképek) gerincén 2008-ban készülhetett... esőben, az egyik könyvheti sátornál, ahol ugráltak a fotósok, de nemigen törődtem velük, - egy fotó meg is jelent a delmagyarban, az "igazi könyvbarátok"ról, de ez a kései egy másik fotóstól, egy másik lapban (ami akkoriban még meg se volt...)"archív kép"ként?... ez, most igazán meglepett...

és eszembe jutott, hogy úgy látszik koromtól függetlenül hálás könyvreklám lehetek...(?)

mert már egyetemista koromban az egyetemi könyvtárban, ahol minden asztalnál ültek, hozzám jött egy fotós, és elém rakott egy csomó hatalmas könyvet (szótárt, enciklopédiát), hogy azokba merüljek, míg fényképezget.

aztán már tanár voltam, mikor nálunk volt valami nagyobb szabású, országos, könyvheti műsor a hagymaházban, tévé közvetítéssel, ahova előre kérték, hogy a diákjaimat majd filmezni akarják, olvasóként a bejárati könyves bemutatón, én félre is álltam a csoportuktól, hagyni érvényesülni őket, de végül is a Hiradóban mégis én jelentem meg, messziről, közelről előlről, profilban, premier planban, Sánta Sándor könyvével a kezemben, szuperplanban, ahogy nagynéném Pestről nagy örömmel felhívott - hogy látott! (aztán az ismétlést már én is...)

hát úgy látszik, jók az operatőrök, fotóriporterek, és átüt a könyvmániám, még most is, a ráncokon is... (könyvreklámnak még mindig jó lennék?!)

Nohát, nézzük, a programokat akkor!, miket is reklámozok?...

aliz2. :: 2011. máj. 26. 21:48 :: 5 komment

Kategóriák: irodalom, kultúra :: Címkék: konyv, SZEGED, ujsag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése