2019. április 2., kedd

kabátügyek

utálok sorban állni pláne kabátosan a menzán, ezért újabban az a szokásom, hogy leteszem a kabátom (régebben sálat sapkát is, jelezvén hogy oda fogok ülni mintegy asztalfoglalásként

ezzel nem is volt semmi probléma, eddig. különösképp, hogy a kiszemelt asztal a legutolsó volt az étteremben a hátsó, a falnál

hanem tegnap meg ma is akadt!

tegnap azt vettem észre, miután kihoztam az ebédem, hogy sehol sincs a kabátom, körülötte (mármint a hűlt helyén) ültek, de senki nem tud semmit róla, nem tudtam mire vélni, végül csak beszóltam a mosogatónőnek, hogy nem adták-e véletlenül be... hát kiderült, hogy a pénztárosnő őrzi, beadták neki, mondván valaki itt felejtette)!)

ma óvatosabb voltam, szépen raktam egy szék karfájára nem csak úgy odadobtam az asztalra

hát látom nagy iramban rohan arra valaki (egy tanárnő) le is pakolta nagy táskáját s megy vissza a sorba, mire kikecmeregtem az ebédosztásból, latom, ül vele szemben az én kabátom  mellett a kollegája , asztalra dobott táskájával ami mögött eltörpült az én szerény kabátom

odairamlok, s elhozom, mondván, én azt némi szándékkal raktam ide

szabadkozik (a másiknak szeme se rebben, pedig őt ismer(t)em), hogy nem vette észre!

oké, semmi baj...

de holnap nem tudom, mit csinálok

lehet hogy itthonhagyom a kabátom úgyis meleg van


(csak ne könnyezne a szemem , meg folyna az orrom - mégis)

11 megjegyzés:

  1. K.Sz.F: Vigyél egy Foglalt táblát is :)

    VálaszTörlés
  2. B.B.I. Kedves Tanárnő! Akkor is és most is elnézést kértünk Öntől, mert tényleg nem figyeltünk a kabátra. Az, hogy a szemem sem rebbent??? - nem igazán értem, mivel még a köszönésem sem szokta fogadni. Ennek ellenére soha nem adom fel, mivel ahogy Ön fogalmazott (ismer(t)em) Önt már középiskolás korom óta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én nem vettem észre semmi regaálást, (pedig eléggé meresztgettem a szememet:) bocsánat, ha én lettem volna figyelmetlen (?)

      Törlés
    2. B.B.I. Elnézését kérjük még egyszer.

      Törlés
    3. rögtön mondtam, hogy nem tesz semmit....

      Törlés
    4. Sz.M. Nem Neked kell bocsánatot kérni. Nem vétettél semmi szabály ellen. Már ha beleszólhatok :)

      Törlés
    5. de hát állitólag nem vettem észre, hogy rebbent a szeme?, meg állitólag a köszönését se fogadom :( (én egyikről se tudok persze)

      Törlés
    6. Sz.M. Nem is érdemes folytatni

      Törlés
    7. persze, szerintem ehhez nem is kellett volna hozzászólni semmit :) csak egy érdekességnek szántam----("kabátgyben" (Ez u.i. Karinthy óta jó téma volt...eddig)

      Törlés