2019. április 10., szerda

aranyközép?

azt hiszem, hogy anyu, amikor teljesen jól volt (vagyis aranyközépen , se mániás , se depressziós) nagyon jól tudott élni, mondhatni tökéletesen...

Élvezte s kihasználta az életet. Hasznos volt és mindig tudta mi a teendője. A legoptimálisabban. És örült mindennek, egy jó kis fagyinak, süteménynek is. Úgy ette! És mindig kifogástalan volt a megjelenése.És mosolygott (majdnem) mindenkire...Érezte az élet minden percét.

Tán azért is , mert hajszál híján, elvették tőle. Tőlünk.

De néha, amikor depressziós volt , úgy éreztem akkor van igaza (s mániás eufóriájában legkevésbé) S akkor, szomorúságában  látja a dolgokat igazi valójukban.

Mert az élet, életünk  alapjaiban tragikus



5 megjegyzés:

  1. A.D. "Az élet szép. Tenéked magyarázzam?"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj Heltay de elcsépelt már 🙂 de azért kösz, nem kell magyaráznod! 🙂 viszont az élet bonyolult is, legalább annyira! egy kicsit pont ezt próbáltam érzékeltetni....hogy attól is függ, honnan nézzük.

      Törlés
    2. A.D."Ha így nézem homorú, ha úgy nézem domború, az egyiknek mulatságos, másiknak meg szomorú." Nem biztos, hogy pontos az idézet. Hangulat kérdése, hogy éppen milyennek látom. Esterházy szerint minden napba értelmet kell csempészni. Én próbálgatom, és általában sikerül.

      Törlés
    3. "értelemben" nincs hiány.... (meg E.ben sem .)

      Törlés
  2. Gonda Julia
    a szövegem egyébként egész másról Másról! szól.

    VálaszTörlés