2022. április 28., csütörtök

SPÓROLÁS 2008 ÁPR 28

 

Nem, nem, nem csinálom tovább!

majd valahogy, máshogy, legfeljebb...

Ma elegem lett a spórolási manírjaimból

nem csinálom tovább

Emlékszem, (emlékszünk), mikor  4-5 éves korában lányom egyszer  elrikkantotta magát a bolti pénztár előtti sorállásunk csendjében (miután megunta, hogy jónéhány kérését elhárítottam azzal, hogy "nem lehet, sokba kerül!") -Mikor lesz már vége ennek a drágaságnak?! Lepisszegtem, de válaszolni nem tudtam. Most se tudnék... Persze voltak kis ingadozó javulások, az "árszínvonal emelkedésében" (micsoda raffinált, becsapós kifejezés ez is - legalábbis eufemizmus a durva inflációra, (ami akkoriban 20% fölött is volt, bár  igaz,  ami igaz  a "drágaság" szó is túl pozitív...)  Szóval... megint nézem az árakat, nagyon. (Azt mondják, de tapasztalom is, hogy legalább 10%-kal emelkednek az élemiszerárak, megint, méghozzá nem is csak nálunk.) És azon kaptam magam egy ideje, hogy az önkiszolgáló és egyre szaporodó szupermarketekben úgy vásárolok, hogy szinte már csak az akciós kiemelt jelölésű árakat-árúkat nézem, persze azokból is csak azt veszem, amire szükség is van épp - meg eleve próbálom megjegyezni, hogy hol mit érdemesebb venni, hol, mi olcsóbb... Mit mondjak! Nem kevés időm megy el ezzel a  "Gazdálkodj okosan" játékkal. Pedig tudvalevő az "idő is pénz" - és talán arra kellene már leginkább vigyáznom....

A mai nap viszont olyasmi történt, ami majdnem rilkei fordulatot hozott ("változtasd meg.... ha nem is éltedet, de ezt a lehetetlen számítgatást" )- Már beraktam, a mosógépbe fehér cuccokat, mikor látom, nincs otthon csak - színes ruhához való - Color mosópor... Mosáshoz - a ruhákat, meg a gépet is kímélendő - elég finom mosószert használok Ariel-t (esetlegPersilt) szoktam venni, ami éppen nem a legolcsóbb szer, s  vagy a Rossmannban, vagy a DM-ben szerzem be, (vö:"cipőt a cipőboltból" azaz szakboltból) most viszont mindkét helyen 15%-os kuponokat osztogattak vásárláskor a következő alkalomra, volt is nekem mindkét helyről, több is, úgy emlékeztem  a Rossmannos kupont a táskámban lévő noteszembe raktam , látom is, ott piroslik a noteszlapok közül kikandikáló széle, jobb lenne a DM... talán, de nem emlékszem, már  hova is raktam a DM-es kupont, inkább megyek a Rossmann-ba, az tovább is van nyitva. Ott gyorsan fel is nyalábolom az Arielt , felmehetett az ára, ennyi még sose volt. Megyek a pénztároshoz, automatikusan kiveszem a noteszemből a pirosló összehajtogatott kupont, s kérdem, lehet-e még felhasználni?

Kedvesen mosolyogva mondja : 

-Persze lehet, de azt, ami a kezemben van, csak a DM-ben!

Szétnyitom a kupont , s látom, valóban, összekevertem, ez tényleg a DM-be szól-pironkodok. De készségesen mondja a pénztároskisasszony, még át tudok menni vele a szomszédos DM-be, van még annyi idő - mit is tehetnék, 15% is pénz, visszarakom az árút, ha még ő is mondja, s már üres kosárral mondom kifelé menet, szabadkozva, hogy ha ott nem kapok, majd visszajövök....Nos: A DM-ben kb 15%-kal drágább az Ariel, mint a Rossmannban volt! Tehát ugyanannyit fizetnék a kedvezményt jelentő kuponommal itt, mint ott anélkül! Nem veszek semmit. Azért se! Kifordulok a boltból. Meg magamból! A DM-be se megyek vissza. Elegem van!

Haza megyek , kimosom Colorral a fehér cuccokat.

És elhatározom, hogy holnaptól nem... (lásd fent)

különben holnap a postán egy csomó u.n. közüzemi számlát fogok befizetni - arra nincs se kupon, se akció...  még "szerencse" ! (?)


aliz2. :: 2008. ápr. 28. 20:08 :: 2 komment :: Címkék: bosszusag, hetkoznapok



1 megjegyzés:

  1. évi:
    2008. 04. 30. 16:40
    Én tegnap jártam úgy,hogy elfogyott a fogkrém!!Ilyet...szerencsére van egy pótfogkrémem ilyen alkalomra dugiban, gyorsan használatba is vettük egy reggelre...
    Délután pedig bevásároltam a kaisersben, vettem egy kenyeret és két tubus fogkrémet:)Nem mentem át a szomszédos DM-be a fogkrémért,tanulva az előző napból,amikro is a papírzsebkendőt ott hagytam a Kaisersben,és átcuccoltam zsepiért a DM-be, ahol legnagyobb meglepétesemre 20 forinttal volt drágább...szóval tegnapelőtt nem, de tegnap spóroltam:)

    2. aliz2.:
    2008. 04. 30. 21:54
    ma én se "cipőboltban" vásároltam, hanem egy Coop-ban vettem meg -végre- élelmiszerekkel együtt de azért külön nylonba csomagolva) az Ariel fehér! mosóport - közép "árfekvésben"... és még vagy 3 árúházban jártam élelemért... mindenhol tömeg, felbolydult méhkas... mindenki vásárol... a 4 napos hétvégére (lesz mit kipihenni)

    Mondj valamit

    VálaszTörlés