2022. április 20., szerda

ÖRÖM/BÚCSÚ /ÜNNEP 2011 ápr 20

 

ilyen is ritkán van,

csak az tűnt fel, hogy a város közepén, a szökőkút környéken sok-sok makói vigad, zenél, táncol, papirzászlókat lenget, az út felé... aztán kiderült:

4foto






megnyitották -végre!- a 43-as  sztrádát azaz számunkra a terelőutat, ami azt jelenti, hogy megszabadultunk a kamionok balesetet-bűzt-zajt-házfalrepedéseket okozó tömkelegétől! úgyhogy búcsúztattuk a kamiono(so)kat (merthogy némileg én is csatlakoztam) - s a kamionosok is visszabúcsúztak (integettek) - ők is örültek - a gyorsabb, akadálymentes  útnak! állitólag 15 perc alatt lehet megtenni az új műúton a Makó-Szeged távolságot... remélem a rendes úton is,gyorsabban haladhat ezután a busz Szegedre, és nem úgy kell nekiindulni, hogy kilátástalan, hogy mikor érünk oda, (illetve - hogy egyáltalán odaérünk-e , mert hogy annak is mindig megvolt az esélye, hogy nem - hiszen nevezték "halálútnak" is - és nem egyszer épp a balesetek miatt várakoztunk, s nyilván azért megszeppent türelemmel, hogy nem velünk történt...)

amig a Szegedi utcán laktunk (most egy párhuzamos utcával odébb) épp eleget és nagyon közelről érezhettük a káros hatásokat

tegnap este 7 után kimentem az utcára, a közeli (Szegedi utcai) Pennybe vásárolni. Lehet, hogy csak bemagyaráztam, de mintha máris tisztább lett volna a levegő! és a csend is nagyobb...Hurrá!


aliz2. :: 2011. ápr. 20. 19:30 :: még nincsenek kommentek 
Kategóriák: 
hétköz- és ünnepnapok :: Címkék: 43 asMAKÓ



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése