2022. június 10., péntek

ÜZENET A VILÁGNAK 2010 JUNIUS 10

a szökőkút előtt feliratba ütköztem: ÜZENET A VILÁGNAK, meg bódékba, Makó épületeibe, kicsiben, makettban, meg Virágos Makóért feliratba, meg a készülő fürdő képeibe, makettjeibe. Lázasan ügyködő gyerekekbe, kézműves foglakozásokba...

aztán látom , sorakoznak léggömbökkel a szökőkút előtt a gyerekek, a Közművelődési ház igazgatónője vezényel oldalról, ÜZENJETEK A VILÁGNAK!, és már repülnek is fel a léggömbök



az ég felé...



egyre kisebbek , bennük az üzenet...



üzenet a világnak... ha gyerekek küldik, csak jó lehet!

(emlékszem egy időben, általános iskolásként, a magnófelvételek után mindig odamondta lányom a szalagra, hogy "puszi a világnak!", sőt a telefonüzenőre is... ezt... (nemrég törölték le központilag)

Ha most lenne kisgyerek, biztos itt lenne ő is...(de már felnőtt, államvizsgáztatni jön épp most  hazafelé) kisgyerekként minden ilyesmiben részt vett, lelkesedessél, kis lokálpatriotizmussal is, volt is egy rajzpályázat, amire rajzot kellett készíteni arról, milyennek képzelik el a városuk jövőjét, ime az övé:



most utólag néztem meg, mert ki volt számitva az időm, mi is volt valójában ez a mai program:http://hagymasettermek.hu/index.php/hireink/17-hirek/31-programok-juniusra.html  :

"Játsszunk várost" - Makó új belvárosának bemutatója

Építsük fel játékosan az új Makót!

Építsük fel DOBOZVÁROSként Makó új belvárosát a szőkőkútnál

Üzenet a VILÁGNAK !Írjunk üzenetet egy papírcsíkra, melyet léggömbe zárva elküldünk minden órában a nagyvilágba. Egyszerre engedjük fel a léggömbe zárt üzeneteket!

Virágos Makó” Ültess saját virágmagot a Te neveddel ellátott cserépbe! LOCSOLD! NEVELD! Szeresd!"

S miközben a makói gyerekek üzennek a világnak a Korona előtti téren, a Koronában francia hetek... a teraszon Páris Eiffel tornya.. "Franciaország költözik Makóra" .. de a két plakát közt , az ablak peremén makói muskátli piroslik!



Jó ez így, kicsit együtt  a kisvárosunk és a nagyvilág... egy napra...


aliz2. :: 2010. jún. 10. 0:34 :: még nincsenek kommentek 
Kategóriák: 
fotó :: Címkék: epizodfotókKoronalanyomMAKÓrajz




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése