2022. június 10., péntek

SZEGEDI KÖNYVHÉT, PROLONGÁLÁS 2010 JUNIUS 10

 

Szegeden tovább tart a könyvhét (legalább egy hétig, -ahogy a nevéhez illik is -, nem csak egy hétvége..., persze kissé szerényebb méretekben- (de nem is annyira, mint Makón pl. ahol semmiféle könyvhét vagy könyvnap sincs- hovatovább "igazi" könyvesbolt se) (a régi, hagyományos átalakult Ofotértté, de a korábban is ottlévő, ami tönkremehetett, inkább csak "ajándékbolt" funkcióval működött, s főleg karácsonyok tájékán elfogadhatóbb bevétellel  - gondolom...)

Lányom Szegedre érve, a Bába kiadó bódéjánál, a Dugonics téren  felvette a soros (immár13.) Szegedtől Szegedig antológia szerzőknek járó tiszteletpéldányát (ami idén már csak 1 darab, bár -egy ideje már két kötet ) (több mint 600 oldal)

külön kötet a prózának, és a másik (a vastagabb) lírának és esszéknek. (Ezúttal lányom is az esszékhez csatlakozott... )

amúgy az antológiát junius 4-én mutatták be, a Városháza disztermében) "a magyar könyv ünnepén" - de akkor még Budapesten "ünnepeltünk".

Most is csak röviden itt, átutazóban, másnap reggeltől lányom államvizsgáztat,

megyünk "haza" Makóra - de másnap  délután folytatódhat a "könyvheti" program:

Garaczi László könyvbemutatóval méghozzá (Arc és hátraarc) Szilasi László beszélget vele. A beszélgetés közben, végén el is határozom - hogy témája (katonaság) ellenére el fogom olvasni ezt a "lemur" könyvet is!

mert el kell olvasni!

aliz2. :: 2010. jún. 10. 23:16 :: még nincsenek kommentek 
Kategóriák: 
ünnep :: Címkék: irodalomkonyvlanyomSZEGED



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése