2022. június 18., szombat

FÉLPROGRAMOK 2012 JUNIUS 17

 

 úgy tudtam, hogy 16-án két program is vár estefelé: 6-ra a könyvtárban Háry Feri, (egykori gimizenekari zenésztárs, -sőt zeneszerzőtárs : emlékszem volt egy alkotóköri, kultúrházi előadás, ahol saját szerzeményeinket adtuk elő, 50es évek végetáján...ő meg is maradt zenésznek, ezt az 50, zenével eltöltött évet írta meg önéletrajzi könyvében, aminek zenés bemutatójára készültem... és 8-tól az operettfesztivál idei első darabjaként egy Nóti Károly mű zenés változata... nem vettem meg előre a jegyet rá, mert ki tudja, mennyire húzódik el az előtte levő program, amire feltétlen el akartam menni... , különféle meghívók után, meg érdekelt a könyv is, amiben a sok fotó közt van egy a mi gimizenekarunkról is, későbbi osztályfőnökömmel, és egyben zenekari vezetőnkkel,(amin ugyan én még nem vagyok rajta, mert akkor még túl fiatal voltam, és nem zenekari tag - bár már 8. általánostól az!), de nagy része az akkori tagoknak nekem is zenekari társam lett még, később, - sőt valakinek a nevét közülük  épp én nyomoztam ki (tablókönyv és homályos de élesülő emlékeim szerint...) először azt hitték, én lehetek, de legalább abban biztos voltam, hogy nem!



Nos: a könyvtár elé érve, gyanúsan üres volt a tér, még a bicikli állványok is, és az ajtó - persze - zárva, mert - persze - egy nappal elnéztem a dolgot, egy nappal előbb volt az esemény...(igaz, akkor nem tudtam volna elmenni a zenepavilon nyitásra)









Az operettre utolsó 5 percben határoztam el , hogy megyek, a "Maga lesz a férjem!"-re, hát nem egy engem csalogató cím!) de hozzájárult, hogy a szerzők (egykori rendezők) Nóti Károly, Márkus Alfréd... kiderült - szerepeltek abban a Royal színházban, melynek - az államositásig - nagybátyám is volt az igazgatója, bár a szinházi lexikonban az utóneve tévesen (egy szinésszel összetévesztve? ) szerepel, Gonda Györgyként, pedig ő bizony László. (Szólni kell az Akadémiai Kiadónak, hogy javítsák, legalább egy újabb kiadáskor...) Nos, az első felvonást végiginéztem, remek kis kabaréjelenetet vágott le benne az epizódszerepeiben Szacsvay és Hüvösvölgyi Ildikó, Mikó remekül utánozta inasszerepében nagy elődjét, Csortost, szépen kibontakozott a történet, a föszereplő (szerelmes pár közt)mikor épp már kezdtek csipni aSzúnyogok, épp szünet lett, hazafelé indultam egy Szukuért, vagy otthon maradni, végül emellett döntöttem, lányom is épp hívott , emlitettem neki, hogy - ő - mint kiadói szerkesztő immár szakszerűen tanácsolhatná nekem, hogy is, milyen formában, kinek is, észrevételezzem ill. javíttassam ki Laci bácsi nevére a lexikoni címszót, s hogy ezt is meg kell még csinálnOM mielőtt,,,



és jutott eszembe a Bakancslista c. film, amiről még csak hallottam, de a lényege megragadott, hogy mimindent kellene még megcsinálni, mielőtt..., mig megtehetjük, és mondja lányom, hogy épp most megy a tévében ez a film, a filmpluszon, nahát, ilyet!, egyáltalán, van ilyen csatorna a tévénken?, hát van, és még majdnem időben nézhettem is  a bakancslistát, (bár már elkezdődött,) mint ahogy időben kellene elkezdeni élni, s teljes életet, (nem felet!), mindazt megtenni benne, amit szeretnénk... mielőtt.. de tán sose késő elkezdeni se.

a legfontosabb jó választ tudni erre a két kérdésre:


leltél-e örömöt az életedben

vittél-e örömöt mások életébe

Persze a kettő összefügg...a két öregember története is ezt példázta.... 

------------------------------------------------

ma mindent csak félig(meddig) csináltam amúgy is, pedig egészben kellene mindent! az életünket is kerek egésszé téve,,, (mig élünk!) teljes életet élni! s nem csak úgy félig-meddig, mint ma, amikor... s  csak szivgörcsöm volt többször is -angina pectoris! bahhh) pedig abból a fele is sok ...




aliz2. :: 2012. jún. 17. 1:04 :: 9 komment ::


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése