2024. augusztus 26., hétfő

szabad(?)na udvariasnak lenni

 szombat este elmentem a Szent István téri nap koncertjeire , 7-től (akkor már nem volt annyira meleg)

tulajdonképpen épphogy a hűsebb szabadban időzés miatt

mert mégis csak más valami céllal...

két makói együttes szerepelt, a Wox és az új-régi) M Jam

egyébként nem kívántam ennek a fajta szórakozásnak (népünnepélynek) a mikéntjét.

már szinte mindenütt ültek, mikor végszóra leértem, de a széksorok mögött a legutolsó sorban szélről volt egy szabad hely, meg is kérdeztem szabad-e, és igenlő válasz után leültem, de mivel sokan beszélgettek előttem, gondoltam előbbre nézek helyet, hátha van, a középső részből (szóltam is kedves szomszédomnak h tartsa fönn a helyem egy darabig, de ha nem jövök vissza találtam helyet)

hát találtam is...



elég elől, középszélen, sőt egy nagymamahívó telefonbeszélgetés után teljesen kiürült a sor, lett levegőm

de nem soká,  beviharzott egy nő (valamikori gimnazista, -bár nem tanitottam -ma cégtulajdonos)és sorra a szélről lerakott ezt azt a székekre, mad majdnem ráült a mellettem levő retikülömre, mit időben sikerült felkapni a feneke alól.

mondtam hogy nem kéne!, mit szólna ha én ráülnék az ő cuccaira?

hát ő azt a férjének meg a barátnőjének foglalja...honnan tudja hogy én nem? egy szót se szólt,,hogy szabad-e a hely (én ugyebár akkor is megkérdem, ha semmi nincs rajta, csak mellette...lásd fent)

hát végig úgy ült mellettem  (később megjöttek csatolt részei, a férfi bocsánatot kért udvariasan amikor előttem belépett a helyére) a nő viszont úgy ült, hogy mármár az  én székemre folyt...

valahogy elviseltem, a koncert elterelt



a szünet után előbbre tudtam menni, egyszer hátra néztem, már az én székemen ült, arról is lefolyva, hátrafordulva magyarázott...



A koncertek olyan jó közepesek voltak

mert ezért ez volt a lényeg, ha meg is zavartak élvezetében

(a másodikon részegek hada, akik oldalt kört alakitva táncoltak, hangoskodtak)(csak az zavart, hogy a szinpadról a veze3tő zenész velük példálózott példaképként, minket felrázandó. Hát részeg azért mégse leszek!

Az utolsó szám előtt el is jöttem



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése