2022. december 23., péntek

A MINDENT ELFEDŐ IDŐJÁRÁSRÓL 2009 DEC 21

 

no...írok én itt mindenféléről -... (ami nekem fontos..., persze jó, ha másnak is)

most az időjárással kellene folytatnom az irkálást, épp most hallom itt mellettem a tévéhiradóban, hogy életveszélyesek (lesznek) az utak , most ónos eső lesz napirenden (a változatosság kedvéért)

olyan hideg van kint , hogy "majd' megfagytam", mondanám, de nem mondom, mikor valóban, a hirekben hallom, hogy huszonvalahányan  ténylegesen  megfagytak egyetlen éjszaka ?! (többé nem használok ilyen túlzó kifejezéseket -azt hiszem az ilyenekre mondják, hogy "kognitív disszonancia")

megdermedt az egész közlekedés, nem tudták indítani a behavazott váltók miatt a vonatokat, lerobbantak a buszok, stb...

az egész világon járhatatlan utak, fennakadások, az itéletidő miatti közlekedési nehézségek miatt...

még jó, hogy lányomat időben beszéltem le a hétvégi leutazásról, de még igy is aggódok mindig, amikor a fővároson belül vannak úton, valamilyen járműben... (ha nem is igen mutathatom) - és még hátra van  a visszautazásuk Szerbiába, remélem addigra rendeződnek az időjárási és közlekedési nehézségek...

most mondják, hogy kezdődik az enyhülés... (reggel melegebb lesz mint most este) - csak az ónos eső, csak az ne lenne!... "közlekedés szempontjából nagyon kellemetlen , szó szerint" életveszélyes" idő lesz -mondja a meteorológus. (szó szerint ezt!) No, nem mondom! És mondja valaki, hogy én túlzok  mindig és túlaggódok.

vagy túlsokat hallgatok híreket?

nem is erről akartam írni, de most már mindegy, ezt mondták itt mellettem!

-----------

A napéjegyenlőségről akartam írni, hogy mától növekszik a fény, meditálni kell ilyenkor hivatalos is lennék egy ilyen eseményre, Szegedre, node az időjárás ebbe  is beleszólt...

meg csupa szépet és jót akartam írni egy irodalmi eseményről , amin lányom is részt vett "ifjú kritikusként"..., s erről több képes tudósítás is olvasható...:

http://www.litera.hu/hirek/noies-es-noi-versek-egy-kotetben  ;

http://www.prae.hu/prae/articles.php?aid=2455&cat=3

meg is hallgatható a teljes beszélgetés:

A JAK kritikai beszélgetéssorozatában Csobánka Zsuzsa Bog című verseskötetéről volt szó 2009. december 17-én a Trafóban. A beszélgetés résztvevői: Dunajcsik Mátyás, Horváth Györgyi, Szegő János, Turi Tímea
Ide kattintva meghallgatható/letölthető a beszélgetés hanganyaga.

.........


de elterelt az "időjárásjelentés"., ill. a "hirek" (17-én még jó (azaz normális) idő volt...)

azám, miért nem mondanak be (szinte) sose pozitív híreket? mert az nem hir? még ez se lehet igaz így, mert mindig az az új elem, a réma, aminek hírereje van, az eddigiekhez képest. valójában pedig mindig rossz híreket hallunk - kis variálással, fokozati eltéréssel csupán. egyre negatívabbakat. mert tényleg csak a rossz hir hír - szerintük?!!


aliz2. :: 2009. dec. 21. 20:26 :: 2 komment :: Címkék: idojarasirodalomkozlekedeslanyom





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése