2022. május 27., péntek

MAKÓI PROGRAMOK 2008 MÁJUS 27

 

kis város, de azért vannak programjai(nk)!

ma kezdték árulni - igazán jutányos, szinte szimbolikus- helyárakkal a Makói muzsikára a jegyeket (azok is képesek, díszesek), augusztusban Miklósa Erika, Az éj királynője tart koncertet, Arany Nagyidai cigányok-jából készült táncjátékot mutat be az Experidance, aztán meg a legszebb Brodway musical-dalokat nézhetjük-hallhatjuk. Az Operettfesztiválra már régebben megvehettük a jegyeket Műsoron a Szabin nők elrablása, a Nagymama és Osztrigás Mici)

Péntek délelőtt a makói monográfia eddig hiányzó 3. kötetének lesz szakmai bemutatója, ezzel teljes lesz: Makó néprajzával a 6 kötetes monográfia.

Lesz másik pénteken a gimiben reneszánsz ünnepség. (Volt kolleganő könyvet irt a reneszánsz köréről, azt is bemutatják)

Meg előadás Mátyásról ill. a reneszánszról, egyetemen tanító előadóval. (volt tanítvány)

De nem biztos, hogy elmegyek utóbbiakra. Ma olyan hőség volt, hogy menekültem haza. A -még-viszonylag - hűvös lakásba, hőguta és/vagy ultraibolya sugárzás elől. Jó lenne a melegből télre raktározni. Leolvasták tegnap a költségelosztó órákat a radiátorainkról. Hiába spóroltam, vagy legalábbis eddig azt hittem, hiszen dideregtem jópárszor a lejjebb csavart radiátorok mellett, mégis úgy tűnik, a számok tükrében legalábbis, hogy nem kevesebb a fogyasztás, mint tavaly, kivéve a kisszobát, ami lányom birodalma, ott csak hét végére csavartam fel a fűtést, amikor itthon van a "gazdája". Már előre félek a számítás utáni számlától. Télen volt 48000 Ft is, valamelyik hóban, de ha még erre is rá kell fizetni, s nem visszakapok belőle...?!Azt hiszem az országban mi fizetjük a legtöbbet a melegért. S amikor nem kell fizetni érte, mint pl. most, szinte elviselhetetlen. Perzsel, fullaszt. Egészségtelen. UV-B riadó van, lesz holnap is! És valószínű meleg(kánikula) rekord döntéssel! (Újvidék felől)  Ez is jó kis program!


:: 2008. máj. 27. 23:31 :: még nincsenek kommentek :: Címkék: , eloadaskonyvMAKOzene


3 megjegyzés:

  1. Csak nincs valami baj? Hol vagy? Minden reggel, mikor leülök a gép elé, azzal kezdem az ittlétet, hogy elolvasom, amit írtál, de most nem találtam semmit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. elnézést , vis major, most jöttem haza egyik osztályom csodás 50. érettségsi találkozójáról :)

      Törlés
  2. De örülök, hogy írtál. Megnyugodtam.

    VálaszTörlés