2022. május 18., szerda

A HIVATAL PACKÁZÁSAI 2007 MÁJUS 18

 

Shakespeare óta nem sokat változott a helyzet... Sőt?  És el kell viselni "a hivatal packázásait"... Nem csak azért mert Hamlettel együtt valójában mi sem tudjuk, "mily álmok jőnek a halál után". Hanem élni ezzel együtt kell. Kellene. Bár épp a hivatalok a packázásaikkal mindent elkövetnek, hogy megröviditsék azt.

Az országos Hivatal  nem küld egy havonta esedékes járadékot. Ugyanis kiderül, hogy elfelejtett időben küldeni egy kérdőívet, aminek kitöltésével lehetne ill. kellene igazolni a járulék küldésének jogosságát. Külön kérésre, utólag megteszi. Ezúttal ajánlottan, mert szerinte eddig is küldte, csak símán, s így lehet, hogy elkallódott a kisvárosi postahivatalban. A megyeközpont  hivatalában kitöltik az utólag elküldött kérdőívet, ami ajánlottan fel lesz küldve az országos hivatalba. Ennek ellenére következő hónapban sem érkezik meg az amúgy havonta esedékes járadék. (most már összesen kéthavi) Telefonérdeklődésre a válasz, nem rég (pont ma két hete) megkapták a kitöltött kérdőívet, most revizióban van, (sic!) ha minden rendben, hamarosan küldik együtt a két havi összeget, nem is kell várnom még egy teljes hónapot.) Fellélegzés, túl korán.

Ma tértivevényes ajánlott levél vár rám a postahivatalban. Elég vastag. 3 lap van benne: a visszaküldött , telepecsételt és firkálgatott, szerintük rosszul kitöltött kérdőiv. Egy melléklettel, melyben minden hibalehetőség fel van sorolva, ami csak létezhet, de én a kérdőív kitöltését hibátlannak látom. Régi, hasonló de elfogadott kérdőiv fénymásolatának elővétele után tudok csak rájönni, hogy egy kiix-elés hiányzik az egyik rovatban, amit  elfelejtett megejteni a megyei hivatal kitöltésre jogosított ügyintézője, s amit pótolni kell, s mint javítást, a megyeihivatalban külön pecséttel igazoltatni is egyben!. Addig is, a 3. lap egy szabályos hivatali határozat a járulék szüneteltetéséről! Fellebezési határidő a határozat ellen : 15 nap. Kézhezvételtől. Két példányban.

Ja, azonnal hivom az országos hivatalt telefononmihelyt hazaérek, és még nem értek semmit, csak ideges vagyok és melegem van (pedig odafele menet még fáztam, hiszen nagyon lehűlt az idő.) De bár alig múlt dél, nem veszi fel senki a kagylót. (Meddig van pénteken hivatali idő? (Vagy ők is előbb zárnak, mint a posta, szombaton?) 

Csak az bosszant, hogy miért érzem azóta is, bal vállba is kisugározva a szivem.

Hiszen az egész nem ér annyit. Mint a szivem.

 


aliz2. :: 2007. máj. 18. 15:50 :: még nincsenek kommentek 
Kategóriák: :: Címkék: 
bosszusagok




 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése