2022. május 16., hétfő

MAKÓI EXPÓN 2010 MÁJUS 16

 

ekkora esőt! és pont akkor, amikor pedig féligmeddig szabadtérre tervezett programok vannak a "makói expo" keretében. A sportcsarnok melletti gimiudvarban ,  szabadtéri szinpadon szoktak lezajlani  ezek a  szabadtéri koncertek, most egy kis szinpadra a csarnok kiállitótermének végébe húzódott, bár a lelátón kényelmesen ülhetett a közönség nagyobb része, kisebb része meg állhatott-torlódhatott a szinpad közelében, mint én is,  - aki esővel dacolva, a biciklimmel, meg az ernyőmmel hadakozva, tócsákon át, kis késéssel oda is értem, de már kihallatszott az utcára, valami mosolyra felszólitó musicaldal, Janza Kata hangján... Aztán szinpadtra lépett partnere  is Mészáros Árpád Zsolt, aki már az újévi koncerten is itt vendégeskedett, ugyanebben a csarnokban... Janza Kata is volt már nálunk. Hálás közönség vagyunk. Visszajárnak hozzánk. Mi meg folyton visszatapsoljuk őket...

(Én azért az újévi ünnepi hangulatú koncerteken lelkesebb vagyok, meg más is -"ünnepibb"  (?)  -a közérzetem...)

 



 3FOTO



Úgy köszöntek el, hogy azt hiszem szivesen jönnek vissza legközelebb, egy újabb alkalommal(?)


A mostani kis "vissza"hivásokkal is elég rövid dalbemutató után körbejártam a csarnokot, a kiállitott pavillonokat szemlélni - ha már itt vagyok - alapon.

Ilyeneket láttam:

egy arcot  kézzelfestett disztárgyak között, ami rámszegezte tekintetét..., valami régi festő keze alatt születhetett meg először, most beleapplikálták egy rózsás tálba... az arc megragadott, 1500-ért meg is szerezhettem volna, - ha egyáltalán valamit is vásárolni akartam volna -de már elkelt... Vajon a vevő ismeri az eredeti szerzőjét? Ki ismeri?!


Lefotóztam!  (előtte Janza Katát épp hasonló beállitásban... lásd fent!) (jöhet az összehasonlitás!) (már ami egy estleges, mai fotót és egy nem esetleges  és régi (reneszánszkori?) művészi portrét illet... (persze fotón, és ugyancsak mai keretberakva..., ráadásul egy oda se illő árucimkével ellátva...) de tessék nézni csak ezt a "régi " arcot, visszanézni "rá" - én is így tettem.... (milyen mai, milyen állandó, milyen örök "emberi"!) :



Aztán láttam még szép virágokat is! Különböző csokrokat.

  A MAKÓI EXPO feliratot is  virágokból kötve...

 


  Jövőre ugyanitt? ki tudja, mit hoz a "jövő", az idő. Ma mindenesetre 70 éves esőrekordot aratott...

(ezek a virágok kint bizonyára még később hervadnának el.)


aliz2. :: 2010. máj. 16. 22:22 :: 6 komment 
Kategóriák: 
zene :: Címkék: kiallitaskoncertMAK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése