2022. május 30., hétfő

ANYATERMÉSZETHEZ IGAZODÁS 2008 MÁJUS 30

 

azt hiszem be kell tartanom ezt a "11-4-ig nem lenni a szabadban" ajánlást, ha kint vagyok ilyenkor, eléggé kiveszi az erőmet, hamar -dolgom félig- vagy addig se végezetlen - visszamenekülök kuckómba, s utána már, később, mikor pedig nem tűz úgy és olyan károsan a Nap, nyugodtan kimehetnék, már nincs se kedvem, se indítékom, se energiám hozzá...

 azt hiszem, korábban kellene kezdeni a napot, mármint kint...hajnalban kell bevásárolni, piacra menni, úgy ahogy azt anyukám is tette mindig, -pedig akkor még nem kellett káros déli sugárzásoktól félni -emlékszem, többnyire arra ébredtem, hogy ő már megjárta a piacot, jó sok friss zöldséggel, gyümölccsel megrakottan, és mindig hozott virágot is, azt  vázába rakta, s olykor le is festette - hogy megmaradjon... (itt egy már '82-es rajzoló fényképe, bár jóval homályosabb, mint az emlékeim, s mivel én fotóztam, már nem is lehetett igazán eredeti hajnal)



és még a szemefénye unokája (lányom) is megtanulta tőle: "éjszaka aludni köll, mama mondta" -ismételgette kisbabaként a "leckét", de a gyakorlatban már  se ő, se az anyja nem tudta megvalósítani a korán alvást...s azóta se...

Pedig, igen, azt hiszem, akkor kellene kelni, amikor a Nap, és akkor is  nyugodni. ("amikor a tyúkok" - igaz, a közelünkben sincs tyúk, még csak mirelit se, már.)

De mindenféleképp úgy kellene élni, ahogy az anyatermészet diktálja, az ő bölcs rendje szerint. 

Nagyobb harmóniában vele.     


aliz2.
 
:: 2008. máj. 30. 14:51 :: 5 komment :: Címkék: , anyaemlekfotohetkoznapokidojaras


2 megjegyzés:

  1. una:
    2008. 05. 30. 23:09
    Szép :)

    2. aliz2.:
    2008. 05. 31. 11:17
    ...hát még a virágfestmények! egyszer majd , valahogy felteszem azokat is (bár nagy részük el lett ajándékozva)

    Mondj valamit

    VálaszTörlés
  2. Emlékszem mikor piacra mentünk kézenfogva nagymamámmal. Miattam kicsit később, mint kora reggel, de még hűvösben. Jó volt. Jönnek elő az emlékek az írásod után.

    VálaszTörlés