2020. november 23., hétfő

no komment....

 komolyan mondom, nem értem a fb "népét", nem is tudom mit keresek köztük még!

újra bevezetik az Idősügyi Tanács kérésére! a vásárlási idősávot, de szűkebben (9-11-ig ill hétvégen pedig 8-10 ig, csak az a különbség a tavalyihoz képest, hogy ezen időn kivül is bármikor vásárolhatnak az öregek. Hurrá!

én ezt nagyon méltányosnak tartom, félő hogy napirend(etlenségi) szokásaim miatt én le-lekésem a reggeli időt, de milyen jó, hogy ezen kivül bármikor vásárolhatok, ha  kell, és éppen nem iszonyodom a tömegtől a fiatalok nekem jövéseitől stb...

ezzel szemben mindenki (még az öregek is) fel vannak hábrodva!

no komment.....

16 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. M.P.Látnia kellene, hogy ez egy rossz intézkedés, pont a megengedő mivolta miatt. A teljes elkülönítést nem oldja meg, viszont millióknak nehezíti meg a napi működést, így hogy újabb 2 órával kevesebb idejük marad a bevásárlást intézni, miközben az idősek bármikor mehetnek a megjelölt időponton kívül, viszont az idősávban rajtuk kívül mindenkinek tilos az üzletbe lépni. Egy rendelet, ami úgy próbál szabályozni valamit, hogy közben adott csoport hátrányával/korlátozásával éri el egy másik csoport előnyét, eleve csak rossz lehet. Úgy kellett volna, mint tavasszal volt, hamár idősáv, de az sem elhanyagolható, hogy maguk a szakértők közül sokan szintén nem látják értelmét. Még mindig a maszk, a távolság, és a gyakori fertőtlenítés a legjobb módszer, ez így felesleges erőlködés csak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én utálom, mikor belémrohannak, az öregek erre képtelenek lassuságuk miatt is:) de ha nem tudok délelőtt menni, jó hogy nem vagyok mégse kizárva a boltokból, azt a két órát kibirják a fiatalok, bolton kivül!

      Törlés
    2. M.P. mindenki úgyis kibír mindent, ettől még lehetne normális intézkedéseket hozni, nem olyankat, amit csak kibírni lehet, hanem olyanokat, amik értelmesek is és jól követhetőek. Eleve rövidítették a nyitvatartást, 19 órakor minden bezár, most kiesik megint 2 óra, és a sok ember kevesebb időszakra koncentrálódik, egy helyre egy időben. Tényleg okos.

      Törlés
    3. M.P. mindenki úgyis kibír mindent, ettől még lehetne normális intézkedéseket hozni, nem olyankat, amit csak kibírni lehet, hanem olyanokat, amik értelmesek is és jól követhetőek. Eleve rövidítették a nyitvatartást, 19 órakor minden bezár, most kiesik megint 2 óra, és a sok ember kevesebb időszakra koncentrálódik, egy helyre egy időben. Tényleg okos.

      Törlés
    4. ja, az igaz, a 7es zárás (nálunk amúgy 8.kor zárnak, nem nagy különbség)...de ami a kibirást illeti, nem vagyok benne biztos hogy mindenki kibir... mindent....s itt épphogy az öregek vannak végzetes hátrányban, hát ne sajnáljátok tőlük azt a két órácskát

      Törlés
    5. M.P. nem, a két órát nem sajnálom, az rendben van, azzal szemben vagyok telejsen értetlen, hogy egyébként miért engedi hogy bármikor máskor is menjenek vásárolni, így értelmetlen, így nem véd. Szerintem a tavaszi zaraskor a 9-től 12-ig idősáv jó volt, de akkor nem is lehetett máskor menni, megvalósult a fizikai elkülönítés, ami fontos a vírus esetében. Most meg annyi van, hogy én nem mehetek be 9tol 11ig, de azon az időponton kívül bármikor jöhetnek az idősek, amikor vásárolok én is. Akkor ez most kit véd?

      Törlés
    6. azt aki fél keveredni a fiatalokkal

      Törlés
    7. E.M. A lényege éppen az, hogy legyen egy olyan sáv, amikor csak idősek lehetnek az üzletben. Lehetősége van az időseknek eldönteni élnek-e ezzel a védelemmel, de nem kötelező!

      Törlés

    8. nyilván, csak vannak értetlenkedő akadékoskodók mindig!

      Törlés
  4. B.T. Tisztelt Tanárnő! Délelőtt keveredtem vitába egy fb. userrel. A vitapartnerem válaszaiból kiderült, hogy szövegértelmezési problémája okozta félreértését. Odáig jutott, hogy a cikket felületesen átfutotta, s rögtön lett véleménye.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. persze, meg van úgy, hogy csak a cimet olvassák, az még néha nem reális

      Törlés