2019. március 17., vasárnap

álmok

mély álomba merülök

mint majd a halálba

csak abból nem lesz ébredés

10 megjegyzés:

  1. E.H.G. Te nem hiszel az örökéletben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szkeptikusan, nem tudhatjuk mi van... valami igen... az is lehet, hogy nem egyformán ("feltámadásban" mint olyanban nem tudok...) annyira más minden mint amit egyáltalán gondolhatunk róla! a vallások elavultak, anakronisztikusak,a spiritualizmus is sokszor egyszerűsit.....

      Törlés
    2. E.H.G. Egyet értek. A vallások elavultak A vallások cselekedetekből akarnak megigazulni . A hit nem. Ábrahám hitt Istennek és tulajdoníttatot ez néki igazságul. Kegyelemből igazult meg . Körülmetéletlen allapotában hitt, hogy atyja legyen mindaoknak , akik hisznek Az ember nem tudja Istent elérni, csak fordítva, Ő tud lenyúlni az emberhez. Az én hitem nem avult el. mert ő megszólított. Persze nem a templomokban, nem a szertartásokban, hanem belsőmben.

      Törlés
    3. ezekről a dolgokról nem kell beszélni, nem lehet....
      Szerkesztés vagy törlés

      Törlés
    4. nekem évekig voltak tömény spirituális (misztikus) "élményeim", de nem akarok róluk igy , itt beszélni...nem szégyenről van szó, egész másról! (nem devalválom)

      Törlés
    5. E.H.G. Én is inkább személyesen, mint írásban hitemről. Az igazi élmények nem kifejezhetőek szavakkal..

      Törlés
    6. E.H.G. Megértem. És különben is az igazi, spirituális élmények nem fejezhetők ki szavakkal..

      Törlés
    7. Sz.M. A fenti "Egyetértek." kezdetű hozzászólás úgy kerek egész, és igaz, ahogy van! Hit által igazul meg az ember, ha mondható: vakon hinni és bízni.

      Törlés
    8. Nem vitatkozom ilyen dolgokról

      Törlés