2019. február 19., kedd

nagymamám indulatai...

az én jóságos, aranyos nagymamámról hallottam...

hogyha nem kapott a  fagylalt után vizet, kiverte a balhét, hogy triviális legyek, bár ő nagyon előkelő s finom jelenség volt...

azért is szólt rosszallva, egyszer, hogy már idősebb korában ugyan.de feketeszínű kardigánt kapott a fiától ajándékba, ami  szerinte öregítette



node amire mostanában bukkantam , az arcanum jóvoltából, az mindent visz:

egész fiatal korában történt! külföldi zenei tanulmányok után, a német zenekritikusok dicséretein felbuzdulva, dalhangversenyt adott, ami nem tetszett egy itteni kritikusnak, nocsak nagyanyámnak meg nem tetszett ez a kritika és keresetlen szavakkal levelet irt (rózsaszin levélpapíron!)( "nem fogalmazta lágy mollban a levél szövegét, hanem a legerősebb hangon szólalt meg az énekesnő" ) ennek a kritikusnak, aki megmutatván egy büntető bírónak a levelet,, tanácsára, feljelentéssel élt ..nos, nagyanyám hirtelen haragja elmúltán, "a leglágyabb mollban" irt újabb levelet,bocsánatot is kért , így elsimult az ügy....mert a lágy szavak annyira meghatották a kritikust hogy visszavonta a feljelentést... (de megírták a lapok sorra...) (szégyellem , de én jót nevetem a historián,.. bocs, nagymama) 

másrészt olykor heves indulataim genetikai gyökereire bukkantam :)

8 megjegyzés:

  1. F.E: A fentiekből az is kiderül, hogy mekkora teremtő erejük van a szavaknak.

    VálaszTörlés
  2. H.M. Regen a nagycukrazdban a kave melle is hoztak mindig vizet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. amellé újabban újra hoznak (kell is) méghozzá egy is szódavizet (jobb helyeken) néha elfelejtik, de olyankor mindig (nagyanyai módra vagy enyhébben) tudomásukra is hozom!

      Törlés
    2. van a helyén egy Silver nevű étterem, ahol ebédelni lehet, egyébként meg inni csak, nincs sütijük , nem cukrászda :((a felszolgálásról meg inkább ne is beszéljünk, naponta változnak az alkalmazottak )

      Törlés
  3. Zs.M.SZ. Ez a levél is hatalmas kincs :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a levél sajnos nincs meg , azt nem hozták le a lapok... hiányolom is (node érjük be ennyivel)

      Törlés