2019. február 16., szombat

mindent emerencnek köszönhetünk

azt hiszem mi is (nem csak a darabban szereplő irónő)

Emerenc -Hegyi Barbara mindent vitt!

ilyen átlényegülést ritkán látni színpadon

eszembe is jutott amit válaszolt a Páder-díj átadáskor a butácska kérdésre, miszerint nem is neki való szerep Emerenc, hogy birkózik meg vele, mert nem is olyan öreg (egyébként nem is tudjuk Emerenc korát), és jó volt a válasz, hogy nem korkérdés... azonosulni eljátszani más embereket , életeket...

Emerenc sorsa megelevenedett a színpadon

és hiába olvastam már Szabó Magda Az ajtó c, könyvét,  láttam filmen (Szabó István rendezésében Helen Mirren főszereplésével) láttam egy korábbi színházi közvetítést  (Egri Katával)... nekem most élt igazán (és halt )igazán Emerenc, többször meg is könnyeztem!







3 megjegyzés:

  1. F. É. Remek előadás volt! :) A filmet láttam és nagy érdeklődéssel vártam, milyen módon tudják színpadi körülmények közt hozni a lényeget, a mondanivalót. A véleményem röviden leírtam az első mondatomban. Azt meg külön kiemelem, hogy összesen 4 szereplővel el tudták érni azt a hatást, érzést, amit megkívánt a cselekmény. Élménnyel teli este volt, köszönet mindenkinek akinek bármilyen szerepe volt abban, hogy ez létrejöhessen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, bár én Hegyi Barbarát emeltem ki , a többuek is jók voltak (bár az irónő olykor túl harsány, de legalább igy jobban kijött a kontrasztja Emerenc-szel,)

      Törlés
    2. J.F.Én is hegyi Barbarát emelném ,ki de összességében az égész remek volt! Köszönjük!

      Törlés